3. 10. 2009.

TURNIR U SUPER KVIZOVCI

U susret prvom Prvenstvu Srbije u super kvizovci, koje će biti održano naredne subote u okviru devetih Susreta enigmata Srbije u Vršcu, u prostorijama ED "Dr Đorđe Natošević" u Somboru odigran je pripremni turnir u toj varijaciji kvizovke. Učestvovalo je šest igrača, a posle pet odigranih kola po sistemu svako sa svakim, čak četvorica su imali skor od 3 pobede i dva poraza, pa se razigravalo za prvo mesto.

Evo tabele i rezultata razigravanja:

Milutin Tepšić 6 (3-2)
Nikola Živanović 6 (3-2)
Željko Dimović 6 (3-2)
Milan Simić 6 (3-2)
Anica Milošev 4 (2-3)
Mirko Rančić 2 (1-4)

Polufinale:
Simić - Tepšić 1:0
Živanović - Dimović 1:0

Finale:
Živanović - Simić 1:0

Ni ovaj kvizovkaški turnir nije prošao bez nekoliko sumnjivih reči pa je tako sudija turnira Žarko Pintarić priznao reč LJUSTIŠ (navodno pokrajinski izraz za otpatke od šljiva ili drugog voća), dok recimo nisu prihvaćene reči SLUTJETI (takav oblik nije pronađen u rečnicima) i DRVLJA (množina od zbirne imenice).

Somborci su odlučili da još malo koriguju pravila super kvizovke pa se igralo pet poteza za 10 minuta po igraču. Tako će sada konačna pravila ove igre biti primenjena i narednog vikenda u Vršcu.

2 коментара:

Анониман је рекао...

Vidim da je bilo veselo. Za pohvalu je to što ste donijeli odluku da se u klupskim prostorijama održavaju ovakvi ili slični susreti jednom mjesečno. nadam se da ću neke subote i ja uspjeti da savladam zamršenu putnu mrežu Vojvodine i stogmem na druženje u Sombor. Ero.

Анониман је рекао...

stignem*