17. 7. 2008.

AMERI KANDIDATI ZA WSC 2010.

Sjedinjene američke države i grad Filadelfija kandidovaće se za Svetsko sudoku prvenstvo 2010. godine, saopštili su juče na konferenciji za novinare organizatori nacionalnog prvenstva Amerike.

Ovogodišnje prvenstvo SAD u rešavanju sudokua biće održano 24. i 25. oktobra, samo dva dana pre početka svetskog logičkog prvenstva na drugom kraju sveta, u Belorusiji.

Inače, nagradni fond američkog sudoku prvenstva je 20.000 dolara, a pobedniku pripada ravno 10.000 zelembaća. Amerikanci će zbog toga biti veliki favoriti za dobijanje svetskog prvenstva. Tako bi se prvi put otkako se održavaju svetska logička i sudoku prvenstva moglo desiti da pobednici dobijaju i novčane nagrade.

Vest o kandidaturi SAD-a za svetsko sudoku prvenstvo možete pročitati ovde: http://www.philly.com/philly/news/20080716_Nutters_backs_Inquirer_bid_for_world_Sudoku_championship.html.

4 коментара:

Анониман је рекао...

Eto Nidzo nacina da zaradis pare, :-), samo prvo da obebedimo put u Filadelfiju

Nego ko je organiztor ili kandidat za 2009 godinu

zorant

Nikola Živanović је рекао...

Nisam siguran da bi nesto mnogo zaradio, do prvog mesta se tamo ne moze.

Organizator za 2009. je Slovacka, grad Zilina.

Анониман је рекао...

Ima šanse, kako nema... ne možda 10.000, ali valjda i drugi i treći nešto dobijaju ;))

Smiješno mi je ovo miješanje latinice i ćirilice na blogu (Nikola Živanović је pеkао), tako da ti pored logike ispade majstor i za perece :))

Nikola Živanović је рекао...

Da, drugi dobija 2.000 dolara, a treci par stotina. Sistem im je malo cudan, organizuju prvenstvo u tri tezinske kategorije: hard, medium i easy. U svakoj od kategorija novcano se nagradjuju prva trojica, ali samo u kategoriji hard biraju se reprezentativci. Druga stvar koju nisam mogao da pronadjem, ne znam da li moras biti Amerikanac da bi se takmicio?

Sto se tice ovog peciva, moze sve bude na cirilici, ali zbog kolega iz bivse zajednicke drzave koje sam takodje obavestio, odlucio sam da pocnem na latinici.

I Gisha je pekao :))