30. 7. 2008.

POBEDA MILOVANA KOVAČEVIĆA

Pobednik prvog internetskog takmičenja u problemskom šahu "Tri dana problema" je Milovan Kovačević iz Novog Sada. Zahvaljujući najbolje rešenom optimizacijskom zadatku, on je uspeo da za pola boda pobegne drugoplasiranom Nenadu Saviću iz Beograda, a treće mesto osvojio je Zoran Radisavljević iz Novog Sada sa bodom manje od pobednika (kliknite na tabelu da biste je uvećali).

Čak petorica takmičara uspeli su da reše sve probleme, pa je odlučivao 9. zadatak. Pobedniku takmičenja pripada knjiga "Šah kao nauka, stvaralaštvo i majstorstvo" autora Borisa Zlotnika, a sva trojica prvoplasiranih dobiće knjigu o šahovskom majstoru i pedagogu Ljubomiru Mašiću koju je priredio FIDE majstor Josip Dekić.

Na prvom takmičenju na blogu bilo je 14 učesnika, a očekujem da već sledeće ovakvo takmičenje u septembru bude mnogo masovnije. Naime, poziv će biti upućen svim domaćim i stranim problemistima preko šahovskih foruma, a zadaci će biti opisani i na engleskom jeziku.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Cestitke svima a posebno Milovanu. Moram da primetim da su prvih sedam mesta zauzeli clanovi Saveza zagonetaca Srbije, moracemo da prosirimo naziv ili da osnujemo sahovski klub :-)

zorant