12. 8. 2008.

DANAS NAM JE DIVAN DAN...

Na današnji dan pre tri godine grupa entuzijasta i zaljubljenika u enigmatiku i logičke zagonetke osnovala je Savez zagonetača Srbije. Na osnivačkoj skupštini u Novom Sadu za prvog predsednika SZS izabran je Zoran Radisavljević.

Za samo tri godine postojanja Savez zagonetača Srbije postigao je izuzetno zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni. Najveći uspesi su 5. mesto Nikole Živanovića na svetskom prvenstvu u rešavanju sudokua 2007. godine u Pragu i 10. mesto reprezentacije Srbije na ovom takmičenju (u konkurenciji 141 takmičara iz 30 zemalja sveta). Ne treba zaboraviti ni srebrnu medalju Zorana Radisavljevića u pop-rok kvizu kao disciplini ekstra programa iz Egera 2005. godine.

Savez zagonetača Srbije sa uspehom svake godine organizuje državna prvenstva u rešavanju logičkih problema i sudokua, državno prvenstvo u kvizovci, memorijal Tomislava Munišića i međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste. Od svog osnivanja Savez zagonetača Srbije je član Međunarodne zagonetačke federacije (World Puzzle Federation).

U ovom svečanom trenutku valja spomenuti i imena svih 16 osnivača Saveza zagonetača Srbije. To su Aleksandar Janković, Dragan Stojanović, Zoran Milovanović, Dragana Rajković, Tatjana Marijanović (Beograd), Zoran Radisavljević, Zoran Ðokić, Predrag Srbljanin, Zoran Ilijašević, Milan Sečujski (Novi Sad), Nikola Živanović, Željko Dimović (Sombor), Slobodan Jovičin, Slavko Bovan (Kikinda), Ivan Stančić (Subotica) i Milan Milin (Srbobran).

7 коментара:

Анониман је рекао...

...divan dan, divan dan...
al' bolje da ja ne pevam :)

e pa, srecan rodjendan, i nek' nam pozivi jos dugo, nek' uspesi budu jos veci, nek' upadne i organizacija nekog svetskog takmicenja...
(da popijemo nesto u to ime? ;))

Nikola Živanović је рекао...

Imamo čime da se pohvalimo, a tek smo izašli iz pelena i prohodali.

Živeli!

Анониман је рекао...

Sve čestitke članovima na godišnjici SZS.

Nadam se da će uspjesi biti još veći u godinama koje dolaze, jer počelo se raditi na način koji obećava...

Анониман је рекао...

SRECAN RODJENDAN!!!

Sofija Necin

Анониман је рекао...

Čestitke svima na rođendanu, uz želju da i dalje budemo složna asocijacija, popularizujemo sve vrste zagonetaka i privučemo nove članove.

Zoran Radisavljević

Анониман је рекао...

I ja bih cestitao da mi nisu klecnula koljena kad sam spoznao da je proslo vec tri godine. Usput receno, bilten je u strasnommmm zaostatku. Sa zaljenjem mogu da kazem rijeci opravdanja - Nemam vremena.
I bez biltena ste odlicni!
Slavko

Анониман је рекао...

Iako sam ucestvovala samo u osnivanju SZS,redovno pratim rad Saveza i sva takmicenja.
Iskrene cestitke na dosadasnjem radu
Pozdrav svima

Tatjana Marijanovic