24. 8. 2008.

DOMAĆINI NAJUSPEŠNIJI

Enigmatsko društvo "Dr Đorđe Natošević" Sombor, kao i prethodnih godina, apsolutni je pobednik 8. Enigmatskih susreta Srbije i 10. Enigmatske kolonije, a najuspešniji učesnik takmičenja je Nikola Živanović sa 6 medalja (3 zlatne, 1 srebrna i 2 bronzane).

Živanović je osvojio šampionski pehar u kategoriji sastavljanja anagrama. Za pobedu je bilo dovoljno sastaviti ove radove:
PROČITAJ SKLAD, SPREMI SPISE ŽELJA - časopis "Prijatelj srpske mladeži"
PENJU GA NA PODIJUM, A LIK "LETI" - letnja Olimpijada u Pekingu
JEDNAKO NEOBUZDANI JERESI ZA BRIGE - ko nije dobar za sebe, nije ni za druge
Drugo mesto osvojio je Slavko Bovan iz Kikinde sa najboljim anagramom na takmičenju GLEDAJ, MILI, ONU PATNJU EKIPA, a treći je bio Milan Milin iz Srbobrana (sva trojica članovi ED "Natošević").

U kategoriji naslovnih anagrama obrnuti redosled, prvi Milin, drugi Bovan, treći Živanović. Pobednički rad glasi SLUPAO OSTIN I PEUGEOT, a sastavljen je od naslova "Sleteo s puta i poginuo."

Prvak Srbije u rešavanju zagonetki je Sreten Perić iz Loznice sa 210 od 400 mogućih bodova, drugi je Živanović sa 203, a treći Milutin Tepšić iz Kljajićeva sa 200 bodova. Autor zagonetki Slavko Bovan dobro je "zabiberio" zadatke, a obećao je da će ih poslati po povratku iz Mostara, pa će svi moći da se uvere u to.

Najbolji sastavljač zagonetki je Aleksandar Janković iz Kragujevca, drugi je Tepšić, treći Milin. Za šah, mini kvizovku i konkurs rezultati su objavljeni još u petak. Domaćini su osvojili sva tri pehara i zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji (anagrami, rešavanje zagonetki i sastavljanje zagonetki).

Slike sa takmičenja moći ćete videti na blogu sutra.

6 коментара:

Анониман је рекао...

Čestitke somborskoj ekipi, naročito Nikoli Živanoviću. Kao što sam rekao, bićete favoriti i bez mene.

Dr A. Vasiljević

(kucam već treći put, ne znam zašto neće da prihvati komentar)

Nikola Živanović је рекао...

Pa, već su me prozvali "somborski Felps", ali bi mi prijao i nadimak "somborski Bolt" ili "Sombolt". Eto malo neskromnosti i od mene :) .

Hvala najlepše, ali svi znamo da bi sve (ili skoro sve) bilo drugačije da si se i ti takmičio.

Ne bi trebalo da bude problema oko slanja komentara, ali ako ih i ima ponekad, postoji tehnologija "copy-paste" pa barem ne moraš da kuckaš tri puta.

Анониман је рекао...

Sombolt :)

Majkla već imamo, to je Milovan Kovačević.

Sofija će da bude Necinbajeva :)

Nikola Živanović је рекао...

Poslužiću se rečima Milutina Tepšića: izvršili smo harakiri nad Beogradom i centralnom Srbijom. Od podeljenih 27 medalja, osvojili smo 20 (Nikola 6, Slavko i Milan 5, Milutin 4), a u autobus je otišlo samo 7!

Slavko bi uzeo i više da nije bio sastavljač zagonetki. Da je tu još bio Zoran, pitanje da li bi išta bilo "za carinu".

Ekipu čine po tri najbolje plasirana člana kluba, a mi smo ubedljivo prvi, čak i kada se saberu rezultati samo dvojice naših.

Анониман је рекао...

Čestitam Nikoli i ostalim "Žukovima"! :) Eto, izmače mi daljinska medalja za SMS doprinos... Možda bi bilo i bolje da pri anagramisanju nisam morala mešati kotao sa paradajzom! :(

Ko me to unapredio u Necinbajevu? :))

Sofitware fon Tomato

Nikola Živanović је рекао...

Šta ćeš, rodna godina, rodilo na svim poljima!