20. 8. 2008.

PRVENSTVO TURSKE

Nakon kvalifikacija, Turci su 9. avgusta organizovali i svoje prvenstvo. Rešavala su se dva seta, jedan klasični i drugi sa zadacima u beloruskom stilu koje preferira Vladimir Portugalov.

Objašnjenja su data na turskom, ali je za svaki zadatak dat slikoviti primer. U prvom setu ne bi trebalo da bude problema oko tumačenja zadataka, a pomoći ću ako ih bude u drugom setu.

Prvi set:
http://www.akiloyunlari.com/images/tbt08/tbt08yfblm1.pdf
Drugi set:
http://www.akiloyunlari.com/images/tbt08/tbt08yfblm2.pdf

Rešenja prvog seta:
http://www.akiloyunlari.com/images/tbt08/tbt08yfblm1c.pdf
Rešenja drugog seta:
http://www.akiloyunlari.com/images/tbt08/tbt08yfblm2c.pdf

1 коментар:

Nikola Živanović је рекао...

E, dakle, poludeo sam zbog ovih Turaka. Napravili su dve greske u drugom setu. U prvom zadatku kropki nedostaje crna tacka u drugoj koloni izmedju 4. i 5. polja, a u trecem kropkiju nedostaje bela tacka u cetvrtoj koloni izmedju 3. i 4. polja. Sve, ali sve sam probao, izgubio vremena i zivaca, zbog dve tackice.

Inace, prvak Turske je njihov najbolji logicar Mehmet Murat Sevim sa 222 poena. Mozda ce ovo nekom posluziti kao parametar, u prvom setu osvojio je maksimalnih 100, a u drugom 122 boda.

Ja sam prvi uradio kompletan za 86 minuta (neboderi su me dobro namucili), a u drugom cak i sa ovim greskama 118 bodova, ali realno, uradio bih i ta dva kropkija i mozda jos jedan abecedni neboder u datom vremenu.