19. 9. 2008.

9. MEMORIJAL TOMISLAVA MUNIŠIĆA

Deveti Memorijal Tomislava Munišića biće održan ovog vikenda u Beogradu, u prostoru kafea "Mućke" na Skadarliji. Ovo tradicionalno nadmetanje enigmata počinje u subotu u 9.30 časova Kupom Srbije za anagramiste. Učesnici će imati sat i 15 minuta da sastave što bolje anagrame od dve ili tri teme, po izboru domaćina takmičenja i glavnog organizatora Zorana Radisavljevića.

U nedelju u isto vreme počeće prvi Kviz kup Srbije. Takmičari prvo rešavaju kvalifikacioni test, a četvoro najboljih boriće se u mečevima za pehar i medalje. Deo kviza baziran je na igrama sa Slagalice, uz Zoranove modifikacije i poboljšanja, a dve igre biće novitet. Pre kviz kupa biće održan osnivački sastanak kviz sekcije u okviru Saveza zagonetača Srbije.

Centralni događaj manifestacije je 4. Prvenstvo Srbije u kvizovci, koja će se oba dana igrati tokom celog popodneva. Očekuje se da će učestvovati 15-16 kvizovkaša, što znači da će ovaj turnir biti najmasovniji u poslednjih nekoliko godina u Srbiji. Dolazak su najavili gotovo svi naši najbolji kvizovkaši, što znači da ni kvalitet neće izostati, a nije isključeno ni da neko od novajlija zaigra odlično i iznenadi konkurenciju.

Dosadašnji prvaci Srbije u kvizovci:
2005. - Dejan Maslarević
2006. - Marko Obradović
2007. - Marko Obradović
2008. - ?

Tomislav Munišić (1959-98) bio je veliki majstor enigmatike, šampion u kvizovci i uspešan učesnik kvizova "Brojke i slova" i "Kviskoteka". U njegovu čast od 2000. godine redovno se održavaju memorijalni turniri, koji se obično sastoje od anagram kupa, kvizovke i nekog takmičenja po izboru pokretača ovog događaja Zorana Radisavljevića.

Нема коментара: