12. 9. 2008.

I ŠORT IZGUBIO ZBOG MOBILNOG

U drugom kolu šampionata Evropske unije, koji se upravo igra u Liverpulu, odjednom je tišinu turnirske sale poremetio zvuk mobilnog telefona. Vlasnik mobilnog telefona bio je engleski velemajstor Najdžel Šort, koji ga je stavio pre početka partije na knjigu, biografiju Fidela Kastra, pored sebe. Nije bilo sudije na vidiku, ali je Šort izmenio par reči sa protivnicom Arahamijom, potpisao formular i otišao.

Kasnije je ispričao da je mobilni telefon dobio kao poklon sponzora na nedavno odigranom turniru i upravo je počeo da ga koristi. Bio je potpuno nov i punjen samo jednom. Ipak, problem se desio sa punjenjem baterije što je uz njegovo nedovoljno poznavanje načina rukovanja dovelo do zvonjenja moblilnog telefona i kontumacije.

Tako to rade šampioni. Džentlmenski i sportski, nema šta, za razliku od onih iz Stanišića. Uzgred rečeno, konačna odluka o ishodu prekinutog meča Stanišić - Gakovo još nije doneta. Više detalja o ovom pehu Najdžela Šorta možete pročitati ovde:
http://www.chessvibes.com/coverstory/nigel-short-vs-his-mobile-0-1/.

2 коментара:

Nikola Živanović је рекао...

Samo da završim priču, ako nekoga zanima. Takmičarska komisija Severnobačke lige odlučila je da se prekinuti meč Stanišić - Gakovo ponovi u iduću subotu.

Анониман је рекао...

pa nista... ako vam krene nizbrdo, zaduzite jednog da skoci sa hoklice, prevrne tablu, u'vati za gusu protivnika vicuci "vara baraba!!!"... i igracete novi mec za dve nedelje :)