8. 9. 2008.

NOVOSTI OKO SVETSKOG PRVENSTVA

Na oficijelnom sajtu svetskog logičkog prvenstva počelo je odbrojavanje. Do početka ove manifestacije je ostalo još 49 dana.

Organizatori su danas postavili zadatke sa ovogodišnjeg ruskog i beloruskog prvenstva (koje smo već apsolvirali), najavivši da će autori tih zadataka napraviti slične setove za svetsko prvenstvo.

Zadaci se mogu preuzeti sa sajta http://wpc2008.org/, a jedina novost je zadatak sa druge stranice "WPC placement". Posle Nemačke, Belgije i SAD-a, i Hrvatska i Francuska reprezentacija prijavile su sastave timova za Minsk.

2 коментара:

Анониман је рекао...

moram da vidim sta kaze vujaklija... ako se pod "apsolvirati" smatra zbunjeno ceskanje po glavi prilikom pokusaja odgonetanja onih zavrzlama, onda sam ih stvarno apsolvirao :). stampam ponovo i lagano zapocinjem drugi krug...

Nikola Živanović је рекао...

Pa, ovi na sajtu kazu kako imaju jedan poklon za sve nas, a to su ruski i beloruski zadaci, ne znajuci da smo ih mi radili jos ohoho. Sad, to sto smo se znojili nema nikakve veze. Mogu da kazem da su mi nekako bolje legli Olgini zadaci.