3. 11. 2008.

ZVANIČNI REZULTATI

Na zvaničnom sajtu WPC-a 2008, koji za vreme kao da nije ni postojao, danas su napokon objavljeni konačni rezultati. U timskom delu nije bilo promena, Srbija je ostala osma, sa 30 bodova prednosti od devete Turske i 67 bodova zaostatka za sedmoplasiranom Slovačkom.

Promena je bilo u pojedinačnoj konkurenciji, tako da sam posle uvažavanja nekih žalbi pao na 21. mesto. Zvanično će se voditi da je Dragan Tolomanoski 45. na svetu, Marko Obradović 46. a Čedomir Milanović 51. Takmičari koji su bili u nezvaničnoj konkurenciji nisu uvršteni u zvaničnu tabelu šampionata. Zvanične rezultate možete pogledati ovde.

Kolege iz reprezentacije obećale su da će poslati svoje utiske iz Minska, pa ćete moći opširnije da pročitate šta nam se sve dešavalo na ovom putešestviju, koje je počelo sa problemima i završilo se sa problemima. Naime, Zoran i Marko u povratku iz Moskve nisu se ukrcali u avion jer su sva mesta navodno bila popunjena. Bili su veoma ogorčeni što su do Beograda morali preko Frankfurta i umesto da stignu u 1 popodne, sleteli su oko 1 noću.

7 коментара:

Анониман је рекао...

Evo, gledam rezultate. Baš si jako loše uradio poslednja dva seta, dok je recimo Giša znatno popravio plasman sa pretposlednjim. Za prosutim mlekom ne vredi plakati, ali ovo je stvarno šteta što nisi ušao u finale.

Ekipno ste bili na šestom mestu uoči poslednjeg seta, imali 83 poena više od Slovačke i 76 više od Francuske. Po nekoj tradiciji, poslednji set uvek loše uradimo. Zašto je to tako i kako otkloniti to - ne znam.

Dr A. Vasiljević

Nikola Živanović је рекао...

Uskoro ćeš imati priliku da vidiš sve zadatke. Poslednji set bilo je slaganje nekih karata u magične kvadrate. Čak sat vremena bilo je dato za rešavanje, a nas četvorica u zbiru imamo 30 poena! Jednostavno se nismo snašli. Setove sa velikim izborom raznovrsnih zadataka sam odlično uradio, a one u kojima nije bilo izbora veoma loše. Recimo, da sam u prvom setu zamenio dva broja dobio bi još 16 poena i bio bi vodeći!

Generalno, nismo mnogo grešili, mislim da smo Čeda i ja imali samo po jednu grešku. Zadatke koje smo uradili, uglavnom smo uradili bez grešaka. Najveći propust napravio sam u setu sa velikim zadacima. I šatore i zvezde zabrljao sam na samom kraju, na jednom mestu su se dodirivali i više nije bilo šanse da se to popravi.

Svako od nas zna svoje slabosti. Ovo iskustvo treba da nam pomogne da te slabosti na narednim prvenstvima otklonimo i ne ponovimo.

Анониман је рекао...

Da ne bude zabune, ne kažem ja sad "tek smo na osmom mestu", nego konstatujem da nam se ista stvar sa slabim poslednjim setom ponavlja otkako se takmičimo.

Dobra vest je da nije bilo mnogo bačenih bodova na praktično rešenim zadacima, što nam se ranije isto dešavalo.

Dr A. Vasiljević

Nikola Živanović је рекао...

Evo, kada se saberu četiri od osam pojedinačnih setova - prvi, drugi, sedmi i osmi, bio bih u samom vrhu, sa svega par bodova zaostatka. Ovako, sa još četiri slaba seta za vodećim zaostajem ogromnih 550 bodova, što mislim da nije realno. To znači da se mora biti konstantan i koncentrisan tokom čitavog takmičenja.

Ekipno je propuštena dobra prilika za još bolji plasman. Mislim da smo postavili granicu koju možemo da prestignemo iduće godine.

Анониман је рекао...

Ne da mozemo da prestignemo nego moramo.
Red je i za medalju.
Samo malo vise rada, priprema i razmena iskustava, nacina razmisljanja.

Uvescemo 30-dnevni karantin :)

pozdrav
kapiten

Анониман је рекао...

ma gisi je trebalo vremena da se oporavi od one vodke. a set sa kartama ste trebali ostaviti njemu i pustiti ga da sam resi, siguran sam da bi uspeo.
potencijala imamo ali svakako da se trebamo na neki nacin organizovati i cesce sastajati i resavati zadatke. jedno takmicenje godisnje, izborno, i jedno okupljanje pred put je ipak malo. zbog raznih tehnika, caka...ipak su potrebna cesca okupljanja. imamo forum, imamo blog i najmanje jednom mesecno mozemo napraviti neko takmicenje.
gaja

Анониман је рекао...

Dobra ideja za okupljanja i takmičenja, samo ko bi u tom slučaju bio zadužen za sastavljanje zadataka?

Zoki, zar ne misliš da je bilo dosta karantina? :)))