20. 8. 2009.

JEDANAESTA ENIGMATSKA KOLONIJA

U Somboru se ovog vikenda održava 11. Enigmatska kolonija u organizaciji somborskog Enigmatskog društva "Dr Đorđe Natošević". Očekuje se tridesetak učesnika iz naše zemlje i Hrvatske.

Prvog dana, u subotu, 22. avgusta, biće održano takmičenje u rešavanju zagonetki, koje priprema Milorad Živanić, urednik časopisa "Razonoda". Nakon toga predviđeno je anagramsko takmičenje, a uveče je druženje u Enigmatskom klubu uz paprikaše.

Posle spora sa Zoranom Radisavljevićem, autorom mini-kvizovke, Somborci su se odlučili da lansiraju novu igru. Drugog dana kolonije biće održan turnir u super-kvizovci. Tablu na kojoj će se igrati ova igra (na slici) dizajnirao je predsednik ED "Natošević" Željko Dimović.

Tabla ima čak osam multiplikatora (kao i u velikoj kvizovci) koji udvostručavaju vrednost postavljene reči, a beli već u svom prvom potezu mora biti obazriv jer ako dohvati jedan multiplikator, crni ima šansu da poveže dva "krsta" i tako učetvorostruči vrednost postavljene reči.

U okviru kolonije biće priređena izložba povodom 20 godina enigmatskog stvaralaštva Željka Dimovića, a pola sata odvojeno je i za logiku. Članovi somborskog kluba, koji je, inače, već duži niz godina najbolji u državi, tokom kolonije održaće i redovnu godišnju skupštinu.

9 коментара:

Quizmaster је рекао...

Na prvi pogled, nije loše.

Igra se isto sa osam slova ili sa deset?

Quizmaster је рекао...

Koliko poteza, koliko minuta po igraču?

Nikola Živanović је рекао...

Žeca će se, nadam se, javiti i predstaviti nam ostala pravila. Mislim da je fond slova isti, i da je 8 minuta po igraču za četiri poteza. Ako se ne varam, prva osmica biće +20 bodova, obična osmica +10, devetka +20 i desetka +30.

Анониман је рекао...

Ja sam spreman! Samo jos da "uhvatim" autobus zornjak. Ero.

Анониман је рекао...

Pobjegose mi navodnici sa zornjaka. Nadam se da mi nece uteci i bus. Navio sam sve satove u kuci. Opet Ero.

Анониман је рекао...

Hoćemo li videti puna pravila superkvizovke na blogu? Sada kad ste odigrali turnir, valjda su sva tu.

Nikola Živanović је рекао...

Osim ovog što je rečeno, pravilo je da se svaka nepriznata reč kažnjava oduzimanjem jednog minuta. Sva ostala pravila su ista kao u velikoj kvizovci.

Анониман је рекао...

Dajte, samo izbacite tu nekontrolisanu tvorbu reči sa prefiksima - u prvom kolu odigrao sam PRATUŽBA i još se osećam prilično aprijatno zbog toga...

Vujaklija је рекао...

Pa da, razumljivo... Steta sto nisi imao jos N i E, pa da bude "nepratuzba". Mozda bi se mikroneaprijatnije osecao :)