23. 8. 2009.

REZULTATI OGRAĐIVANJA

Vrlo dobre zadatke pripremili su nemački zagonetači ove subote. Četrnaest varijanti ograda, jedna bolja od druge. Učestvovalo je 60 takmičara, među njima i četvoro naših:

5. Nikola Živanović
18. Čedomir Milanović
30. Branko Ćeranić
41. Bojana Vojnović

Pobedio je Nemac Filip Vajs sa svim rešenim zadacima za nestvarnih sat i po vremena. Tabelu sa rezultatima možete videti ovde.

5 коментара:

Bane је рекао...

Svaka čast majstore, vidim da si rešavao samo vrednije zadatke.
Kud bas ovaj sifrovani izabra za blog. Kad sam ga resavao prosle noci, odmah utvrdim brojeve i brzo popunim, ali pri kraju ukapiram da necu moci da zatvorim (isti slucaj sa prvim zadatkom) i ostavim ga. Zadaci su bili odlicni, kao i oni soliteri nedavno. Jedino su sto se mene tice, mogli onu duplu petlju da preskoce.

Nikola Živanović је рекао...

Pa, krenuo sam od nazad zato što nose više bodova, a i da izbegnem tu duplu petlju što je duže moguće. Zadaci su bili otprilike jednake težine. A ovaj šifrovani mi je bio tako lak da je to bila fantazija. Odmah sam pretpostavio ako je B nula iz donjeg levog ćoška, odmah dobijaš sve vrednosti za A, C i D i ispostavilo se da je to to.

Na ogradama sam se dosta puta sapleo, ali izgleda da sam ih sada savladao :)

rimodech је рекао...

a jel' neko probao da onaj sa spojnicama uradi ko da je sifrovan? niko, a? e, pa ja sam... :) kad sam posle dva i po minuta ustanovio da imam vise slova neg' brojeva, pomislio sam 'vidi, baraba, sta su oni izmislili'... pa sam posle jos dva minuta, naravno, odustao. tek kad sam po zavrsetku skupljao papire vidim i taj sifrovani i setim se da je onaj sa spojnicama...

Nikola Živanović је рекао...

Uradio ga ja. Nije bio težak.

Анониман је рекао...

Pridruzuujem se cestitkama. Sad slobodno mugu da se hvalim da imam kolege prve klase "a" kvaliteta. Ero