3. 9. 2009.

SPREMNI ZA DANONOĆNO REŠAVANJE

Petorica zagonetača iz Srbije, Zoran Tanasić, Zoran Radisavljević, Milovan Kovačević, Čedomir Milanović i ja sutra krećemo za Budimpeštu, gde se u subotu i nedelju održava 10. turnir u rešavanju logičkih problema 24 sata.

Dolazak na ovaj svojevrsni test izdržljivosti do sada je potvrdilo 28 učesnika iz Turske, Nemačke, Velike Britanije, Rumunije, Slovačke, Srbije, Bugarske, Češke i Mađarske, a među prijavljenima su i šestostruki svetski prvak Nemac Ulrih Fojt, branilac trofeja i njegov zemljak Mihael Lej, kao i još nekoliko vrlo dobrih logičara iz regiona.

Učesnici će rešavati po 13 setova zadataka od 100 minuta, uz kratke pauze između setova. U pitanju je individualno takmičenje, pa je svako od nas sebi postavio i određene ciljeve. Moj prvi cilj je da istim tempom počnem i završim takmičenje, što mi prošle godine nije pošlo za rukom jer je već posle 12 sati rešavanja došlo do velikog zamora i drastičnog pada koncentracije, što se odrazilo i na rezultat.

11 коментара:

Анониман је рекао...

Puno srece i uspeha... :)

Bojana

Bane је рекао...

Nadam se da će u nedelju stići lepe vesti iz Budimpešte. Srećan put i pre nego što zaspete javite šta ste uradili.

Марко је рекао...

Срећан пут, лепо се проведите и још боље решите задатке!

Анониман је рекао...

Srecno u Budimpesti! Ero.

Nada је рекао...

Dobro jutro ljubitelji logike. Posto je već prošlo 11 sati znači da su naši takmičari krenuli u osvajanje. Juče su stigli negde oko 19 sati i nije ih dočekalo lepo vreme. Zato su se smestili u hotel i vršili zadnje pripreme. Jutros su malo išli u šoping i u razgledanje. Nadamo se kasnije u toku dana da će stići i informacije o tome kako napreduju. Pozdrav!

Nada је рекао...

Evo i novih informacija iz Mađarske! Nikola je trenutno na drugom mestu i kaže da je ispred njega prošlogodišnji pobednik. Nadamo se da će uspeti da ga ove noći i pobedi. :-)

Анониман је рекао...

Naprijed nasi!!! Ero daje podrsku!

daca је рекао...

sjajno,sjajno!!!!!

Nada је рекао...

E i takmičenje je gotovo i Nikola je na kraju na 4 mestu. Ekipa polako kreće kući u Srbiju. A detaljnije informacije o provodu u Mađarskoj daće sam Nikola kad dođe kući. Pozdrav!

Марко је рекао...

Честитке!

Анониман је рекао...

Pridruzujem se cestitkama. Ero.