7. 1. 2010.

BRUŠENJE FORME U ISTANBULU

Član naše sudoku reprezentacije Dragan Tolomanoski otputovao je u Istanbul gde se ovog vikenda održava završnica sudoku prvenstva Turske.

On će se kao gost oprobati u veoma jakoj konkurenciji. Ovo takmičenje poslužiće mu i kao odlična priprema za predstojeći šampionat Srbije.

Poželimo Giši dobar rezultat, ali i da nadoknadi bar deo onoga što je propustio jesenas u Antaliji.

7 коментара:

Nikola Živanović је рекао...

Odlične vesti iz Turske! Giša nam se javio i rekao da je posle 10 napornih setova ušao u finale kao drugoplasirani. Ovo je redosled prvih petoro:

1. Serkan Yürekli - 648
2. Dragan Tolomanoski - 638
3. Gülce Özkütük - 587
3. Evşen Yıldız - 587
5. Barış Çakmak - 493

Očekujemo da nam se sutra Giša javi sa lepim vestima iz grada na Bosforu, a po povratku očekujem i detaljnije utiske sa par fotografija.

Quizmaster је рекао...

Izvrsno!

Giša је рекао...

Upravo sam se vratio iz Istanbula, i cjelokupni utisci su sjajni. Od gostoprimstva Gülce i Serkana, preko Istanbula kao grada sa milion znamenitosti, pa do zagonetki koje su bile fantastične.

Zadatke su pravili Mehmet Murat Sevim i Salih Alan koji su poslije nastupa u Slovačkoj izborili direktno učešće na WSC 2010.

U finalu sam malo pokvario rezultat, jer je format zagonetki bio prevelik, pa je samim tim preglednost opala. Izgubio bih i treće mjesto da zadnje dvije zagonetke nisam rješavao stojeći, što je izgledalo prilično smiješno, ali bilo je uspješno.

Konačni rezultati su sljedeći:

1. Serkan Yürekli - 777
2. Gülce Özkütük - 774
3. Dragan Tolomanoski - 716
3. Barış Çakmak - 703
5. Evşen Yıldız - 624

Pošto znam da posjećuju ovaj blog, i ovim putem bih želio još jednom zahvaliti Gülce i Serkanu na izvrsnom gostoprimstvu koje su mi priredili, kao i na vremenu utrošenom za razgledanje Istanbula.

I na kraju, preporučio bih svim ljubiteljima sudokua, da se nekad oprobaju na turskim kvalifikacijama, jer je organizacija prvenstva savršena, a rezultati su stizali u rekordnom vremenu.

Nikola Živanović је рекао...

Svaka čast, majstore! S nestrpljenjem smo čekali da nam se javiš, a ceo dan nisam uspeo ništa saznati jer nisu stavljali rezultate na njihov sajt.

Ja sam dobio poziv da 17. januara učestvujem u finalu sudoku prvenstva Poljske u Varšavi, ali ću ove godine morati da ga propustim. Za sledeću godinu ćemo videti.

Bane је рекао...

Bravo, Gišo. Nadam se da imaš i nekih slika koje možeš podeliti s nama.

ero је рекао...

Čestitam

Giša је рекао...

Hvala svima na čestitkama, a slika ima, ali nemam neki prostor da ih postavim...