10. 2. 2010.

DOMINIRAO ZDENKO CAPAN

Zdenko Capan iz Karlovca pobednik je drugog kola konkursa naslovnih anagrama u organizaciji somborskog ED "Natošević". Pobednički anagram glasi: KONAC EPA - MLAD KOLOS ANTIKE SAD ARBANAS!, a sastavljen je od naslova "Aleksandar Makedonski postao Albanac" objavljenog u "Glasu Srpske".

Drugo mesto osvojio je rad Ljubice Bilalović, dok je treće mesto zauzeo još jedan anagram Zdenka Capana. U generalnom plasmanu vođstvo je zadržao Mirko Rančić. Planirano je da naredno kolo počne za dvadesetak dana.

Inače, ovo enigmatsko takmičenje ostaće upamćeno kao jedino na ovim prostorima u kojem pravo da se takmiče nemaju svi zainteresovani.

14 коментара:

Slavko је рекао...

Nikola, nisam imao namjeru da reagujem, ali moram. Ovo takmičenje nije JEDINO na ovim prostorima u kojem pravo da se takmiče nemaju svi zainteresovani.
a. formulacija nije dobra
b. izjava nije istinita, makar u onom dijelu da je ovo JEDINO takmičenje...
Slavko

Nikola Živanović је рекао...

Ako mi kažeš koje je to drugo, izviniću se i obrisati. Ja za takvo ne znam. Ili možda hoćeš da kažeš da je to odlična praksa zabranjivati nekome učešće. Da čujem tvoju formulaciju pod a.

Slavko је рекао...

Ovo neće voditi ničemu, pa možeš skinuti moj komentar.
Kazaće ti se samo.

Nikola Živanović је рекао...

Meni prigovaraš da ne govorim istinu, a zaboravljaš da si ti taj koji nije govorio istinu kada je rekao kako su radovi zadržani na nekakvom "čekanju". Slažem se da ne vodi ničemu i najbolje je da se ovde zaustavim.

Slavko је рекао...

Dobro, slažem se ja ne valjam!
Tačka.

Nikola Živanović је рекао...

Ma jok, odličan si. Usput, čestitam ti na 3. mestu.

Анониман је рекао...

Slavko opet dozvoljavaš da te pojedinci izvedu iz takta.
Skočiće ti pritisak bez potrebe.
Izgleda da ZLI ima svoju produženu ruku.
Samo šteta za Nikolu što je naseo na njegove budalaštine i što se priklonio pogrešnoj strani.
Shvatiće vremenom da li je postupio pametno.

Nikola Živanović је рекао...

Celo vreme kruži neka priča kako sam se ja nekome priklonio. Ma, ljudi, nisam ja ničija produžena ruka i baš me briga za to što vi od ranije imate neke neraščišćene odnose. Ja samo reagujem na enigmatske anomalije, a braniti nekome da učestvuje na javnom konkursu mimo propozicija i bez valjanog razloga i bez ikakve odluke društva koje je organizovalo konkurs jeste anomalija, najblaže rečeno. I moja savest je potpuno mirna jer znam da sam u pravu.

Za mene može da se kaže da sam pojedinac, verovatno kao i za svakog drugog, ali mi ni na kraj pameti nije da nekoga izvodim iz takta ili da mu dižem pritisak. To nikako!

Раде Гољовић је рекао...

Од септембра сам у овим водама и ово је једина област загонетки у којој сам доживео разочарење. Никола (коме сви, бајдвеј, можемо да пљунемо под прозор) само покушава да укаже на неке грешке које су очигледне. Николу сам упознао као смиреног човека и не верујем да би он некога провоцирао. Сматрам да је потребно да сви мало ућуте и пусте да време и непристрасни људи учине своје. Том стрпљивошћу и праштањем ћете показати колико заиста вредите. Зараћеним странама желим успех у тој мисији. Живели! Раде Гољовић

Nikola Živanović је рекао...

Rade, nisi jedini koji je doživeo razočarenje. Pošto u Srbiji očigledno nemam mogućnosti da se na raznim takmičenjima nadmećem sa svim najboljim enigmatama, nekima se brani učešće, neki bojkotuju neka druga takmičenja itd., morao sam svoju "enigmatasku sreću" da potražim van granica ove zemlje. Tako sam počeo da šaljem anagrame na najjači enigmatski forum na svetu, malo usavršavam engleski jezik i nadam se da će vrlo uskoro biti velikih rezultata.

Ako postoje zaraćene strane, znaj da ja nisam ni na jednoj od njih. Ni sa kim privatno nemam problem i svakog koga danas-sutra sretnem slučajno ili namerno mogu pozvati na piće da se izdivanimo. Imamo i o čemu.

Quizmaster је рекао...

Reći da je Nikola nečija produžena ruka je, kao prvo, vređanje Nikoline inteligencije, ljudskog i moralnog integriteta, a pod dva, pripisavanje meni nekih svojstava koje nemam. Da sam zao i da znam manipulisati sa ljudima, sigurno bih imao funkciju u nekakvom sindikatu ili političkoj stranci, i na taj način zarađivao novce.

Quizmaster је рекао...

Edit: pripisivanje

Nikola Živanović је рекао...

Siguran sam da kolega Miša nije ozbiljno tako mislio i ja mu ništa ne zameram. Samo je stvorena pogrešna slika kao da neko iznad mene povlači konce, a ja plešem kao marioneta.

Раде Гољовић је рекао...

Цитирам: "Ako postoje zaraćene strane, znaj da ja nisam ni na jednoj od njih."
...
Побогу, па ја то никад не бих помислио.