3. 2. 2010.

ZVANIČNI POZIV NA SARADNJU

Predsednik Saveza zagonetača Srbije Zoran Tanasić uputio je pismo predsedniku Enigmatskog saveza Srbije Miroslavu Lazareviću u kojem poziva na saradnju dve asocijacije.

Savez zagonetača Srbije predložio je da se 28. marta održi okrugli sto sa temom "Kuda ide srpska enigmatika", a nakon debate predsednici oba saveza potpisali bi Sporazum o saradnji.

"Sporazumom bi bili definisani oblici saradnje, ali i trajni prekid sukoba između pojedinaca iz dve asocijacije", navodi se u pismu. Predloženo je i da se nakon potpisivanja sporazuma odigra prijateljski meč u velikoj kvizovci na četiri table između predstavnika dva saveza.

Ceo tekst pisma možete pročitati na sajtu Saveza zagonetača Srbije.

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

U startu podržavam svaki dijalog. Isto tako, mogala bi se igrati i kvizovka, ali mislim da je bolja varijanta TURNIR na kojem bi nastupli pojedinci (najbolji igrači) koji su se opredjelili za članstvo u nekom od saveza, ali i igrači kvizovke koji nisu članovi ni jednog od dva saveza, ili su članovi oba saveza.

Nikola Živanović је рекао...

Hajde više da to rešimo pa opet da svi učestvujemo i takmičimo se slobodno gde i kada hoćemo.

I ja lično mislim da je za ovu priliku bolje igrati prijateljski meč sa naglaskom na ovo "prijateljski" u kojem bi rezultat bio apsolutno u drugom planu.

Раде Гољовић је рекао...

Као функционер гранског спортског савеза, желим да изразим дивљење целокупном сликом којом су ми се представили Савез загонетача Србије и господин Танасић. У ових пар месеци, колико сам активан, видео сам само педантност, способност, али и спортски дух и поштење. Такође ми се свиђа како су људи отворено позвани да изгладе односе. Драго ми је што сам постао члан савеза који може да служи за углед другим спортским организацијама... Радо ћу доћи на конгрес да ме научите правилима квизовке. Раде Гољовић

Bane је рекао...

Pre jedno mesec, dva pregledam ja vesti na blogu zajedno sa cerkom. Medju komentarima na neku vest o enigmatici upadnemo u sred prostackog prepucavanja izmedju clanova dva saveza.
Nadam se da je ovo korak koji ce rezultirati neponavljanjem ovakvih sadrzaja.