13. 2. 2010.

REZULTATI TVC-a 2

Drugo takmičenje u tapa varijacijama okupilo je danas 44 učesnika, među njima bila su i trojica naših. Evo i plasmana:

3. Nikola Živanović
11. Branko Ćeranić
19. Čedomir Milanović

Pobedio je Nemac Ulrih Fojt ispred svog zemljaka Florijana Kirha. Naredne subote je treći TVC.

4 коментара:

Unknown је рекао...

Svaka čast majstore, samo su Nemci ispred tebe i to za malo. Čedo, vidim da si i ti uradio onaj kombinovani, sve pohvale od mene. Ja sam se tek malopre na njega vratio i ne vidim da bih mogao da ga uradim u okviru takmičenja. Zadaci su bili sjajni i zahtevni, irregular i kombinovani su po meni najlepši i najbolji.
Na Čedu sam pomislio i danas dok sam rešavao TAPA LOGIC, jer je jednom pitao da li u tapi može biti 8-ice. Danas mi je da ukapiram da je 6 u stvari 8, trebalo dva brisanja i bar 5 izgubljenih minuta.
Na kraju se bacih na hamle i prvi lako reših, oduševio sam se kad sam jedno dva minuta pred kraj sredio i drugi, ali imam biser koji ću probati da uslikam, pa nek ga Nikola objavi u rubrici, gde mu je i mesto.

Nikola Živanović је рекао...

Super su bili zadaci, a sad imam problem sa drugim hamletom, neće i neće. Negde se gubim. Dobro je što ga nisam probao danas.

A onaj 3 od 4 sam lupio iz prve i pogodio. Pročitao sam Serkana, u primeru je elimisao drugu mrežu i znao sam da će druga mreža biti kriva i u zadatku, pa sam je odmah odbacio i - pogodio!

Branko, odličan si, šteta za te bisere. Čeda vrlo dobar!

Neće valjati ako nastavim ovako, prozvaćete me taparoš :)

rimodech је рекао...

pa nije se dzabe u antaliji, za vreme finala, na zvanicnom semaforu u jednom momentu pod nemackom zastavom, umesto ulrihovog, pojavilo nikolino ime. nema tu neke razlike... ;)

cestitke vama dvojici, ja vrlo dobar, tri plus. osmicu sam u tapa logic-u ovog puta brzo skont'o, al' sam zato pogresno ukucao jedno slovo, sto je 57 poena i nekih sest mesta. bice bolje sledece subote... jedino me plasi kakve ce sumanute kombinacije doci na red, kad je sve vidjeno vec ispucano (osim onog distiller-a, kog mrrrrzim).

e, da... jos ne vidim gde da zapocnem sudoku :)

Nikola Živanović је рекао...

Čekaj kad vidiš tapa brodove, pa tapa magnete :)

Sudoku sam počeo tako što sam precrtao polje između 11 i 23, e sad, ovde uz ivicu je morala ići bar dvojka prema dole, a sa druge strane ide drugi broj, opet bar dvojka. U sudoku tapi sam se služio jednom cakom, kada sam načeo zadatak, posmatrao sam redove i kolone koji imaju više sigurnih brojeva, kad gledam dva takva reda, znam da oblast 2x2 ne može biti sva crna i to mi je puno olakšalo.