1. 2. 2010.

ZALET ZA FILADELFIJU

Titula sudoku šampiona Srbije za 2010. godinu pripala je meni, ne tako ubedljivo kao prethodna dva puta i kao što mnogi misle jer je jedna greška mogla sve da promeni. U sva četiri seta Giša i ja rešili smo sve zadatke, a u finalu obojica smo uradili 14 od 16. U prethodnim setovima bio sam brži i pobedio samo zahvaljujući vremenskom bonusu. A sad i službeno.

Na petom sudoku prvenstvu Srbije održanom juče u Pančevu Srbija je kompletirala dve ekipe za predstojeće svetsko prvenstvo koje se na proleće održava u Sjedinjenim Američkim Državama.

A tim
Branko Ćeranić (kao vicešampion sveta ima direktno pravo učešća)
Nikola Živanović (prvak Srbije)
Dragan Tolomanoski (srebrni)

B tim
Vesna Jovanović (bronzana)
Zoran Tanasić (4. mesto)
Bojana Vojnović (5. mesto)

Rezerve:
1. Čedomir Milanović (6. mesto)
2. Maja Cvijan (7. mesto)

Učestvovalo je 26 takmičara. Prvenstvo je imalo i međunarodni karakter jer se takmičio i gost iz Bugarske Borislav Ilievski. Tabelu sa kompletnim rezultatima možete preuzeti ovde. Peto sudoku prvenstvo sveta biće održano u Filadelfiji od 29. aprila do 2. maja.

Prvi susret logičara u 2010. godini bila je i prilika za dodelu priznanja sa takmičenja održanih krajem prošle godine. Zoran Tanasić primio je šampionski pehar za pobedu na 2. prvenstvu Srbije u rešavanju optimizacija, srebrnu medalju poneo je Milovan Kovačević, a bronzu Čedomir Milanović.




Pehar za pobedu na 8. Međunarodnom prvenstvu Srbije za anagramiste uručen je Zoranu Radisavljeviću, srebrnu medalju dobio je Nikola Živanović, a bronzu Nenad Savić.






Marko Obradović
dobio je priznanje za pobedu u prvom izdanju enigmatske Lige rešavača.

3 коментара:

Bane је рекао...

Nakon takmičenja prvo bih da čestitam dvojici dinosaurusa na prikazanoj veštini. Čitavog dana su radili odlično, uradili su isti broj zadataka tokom dana i u svakom od setova. Pored njih sve pohvale zaslužuje i Vesna, koja je u jakoj konkurenciji osvojila treće mesto uz odličan rezultat.
U pripremi takmičenja, pre samog takmičenja pomagali su mi Goran, Igor i Olivera pri kontroli zadataka, definisanju bodova i vremena po setovima. Na samom takmičenju pomagali su Kristina, Igor i Tijana i zahvaljujući njima takmičenje je proteklo bez problema. Svima se ovim putem zahvaljujem na pomoći.

Quizmaster је рекао...

Čestitke novom šampionu, reprezentativcima, sastavljaču zadataka i svima koji su doprineli da nedeljno takmičenje protekne besprekorno.

Nenad је рекао...

Neka naš Dream Team osvoji Svetsko prvenstvo! Bravo za sve!