1. 3. 2010.

DRAGAN TOLOMANOSKI POBEDNIK "ZeKe"

Izveštaj Zrinke Kokot:

Ovog vikenda u hotelu Frankopan u Dugoj Resi po treći put održan je ZeKa turnir. Zbog sveopće krize skupilo se nešto manje natjecatelja (18) nego na prijašnjim natjecanjima, od kojih su uz Hrvate bila još i dva Mađara, dvoje Srba (Bojana i Marko) i poznati internacionalac Dragan. Gotovo cijela subota bila je namjenjena za rješavanje, te su za nedjelju ostali samo sudoku set i finale (8 natjecatelja).

Prije finala redoslijed finalista je bio slijedeći:

1. Goran Vodopija 768
2. Dragan Tolomanoski 742
3. Bojana Vojnović 635
4. Sanda Reić Tomaš 572
5. Gyorgy Istvan 565
6. Marko Obradović 546
7. Zrinka Kokot 514
8. Dalibor Grđan 511

Bodovne prednosti iz kvalifikacija pretvorene su u vremensku prednost (razlika u vremenu između 1. i 8. bila je 7 min) te se počelo rješavati zanimljivo finale sa vremenskim rotacijama (1. krug 3 min, 2. krug 5 min, 3. krug 7 min). Na svakom od 8 stolova bio je jedan zadatak (neprenosiv) i svaki natjecatelj sa sobom je cijelo vrijeme imao finalni zadatak (u koji su se prenosile informacije iz zadataka sa stolova). Natjecanje se prekinulo čim ja prva osoba točno riješila finalni zadatak, a ostali ranking je dobiven iz broja riješenih zadataka sa stolova i poretka prije finala.

Konačni poredak na turniru je:

1. Dragan Tolomanoski (riješen finalni zadatak)
2. Zrinka Kokot (5 zadataka)
3. Dalibor Grđan (5 zadataka)
4. Goran Vodopija (4 zadatka)
5. Marko Obradović (4 zadatka)
6. Bojana Vojnović (3 zadatka)
7. Sanda Reić Tomaš (3 zadatka)
8. Gyorgy Istvan (3 zadatka)

Večernji sati bilu su rezervirani za rješavanje Sherlocka Holmsa kojeg su sastavili Marko i Bojana, tu se najboljim pokazao Grga i dobio zaduženje za izradu Sherlocka za iduću godinu.

5 коментара:

Анониман је рекао...

Svaka cast Draganu, a naravno cestitke i svim ostalim takmicarima

zorant

Quizmaster је рекао...

Bravo Gišo, majstore!

Pozdravljam i sve ostale učesnike turnira, a Zrinki se izvinjavam što nisam došao i vrlo mi je žao što još nisam bio na njenom takmičenju.

Unknown је рекао...

Ma nema problema bit će još ZeKa turnira. ;)

rimodech је рекао...

cestitke pobedniku! braaaavo!
cestitke i ostalima, naravno...

al'... znate da, kad vec nismo bili, volimo da citamo o takvim desavanjima. ajd' dajte jos par reci, pored ovog zvanicnog obracanja javnosti :)

Giša је рекао...

Hvala svima na čestitkama...

Čedo, moraš posjetiti neki turnir da bi osjetio atmosferu, teško ti to riječi mogu opisati... Druženje i priča o logici su bili u prvom planu, uz poneki usputni anagram i odličnu hotelsku hranu i Karlovačko pivo...

Zadaci su bili (velikom većinom) odlični i bilo ih je zadovoljstvo rješavati, a posebno bih istakao Goranov i Nikolin set koji su se mogli riješiti čistom logikom.

Sudoku set me je pogodio, pa sam ga riješio prilično brzo i tako se primakao Goranu.

Finale je bilo jako čudno, ali to je Fred i htio postići. Ja sam ušao prilično hazarderski u njega, a to potvrđuje i to da bih bio osmi nakon finala da nisam riješio finalni zadatak (riješio sam samo dva zadatka), a Bojani je trebao minut ili dva da ga riješi prije mene...

Kocka mi se ovaj put isplatila :))