5. 3. 2010.

ŠESTO MESTO ZA POČETAK

U svom debiju na najjačem svetskom sajtu za anagramiste "The anagrammy awards", u februarskom glasanju osvojio sam 6. mesto u konkurenciji aktuelnih anagrama. Anagram koji je bio zapažen glasi:

Lufthansa pilots begin strike = No flights, take a bus lines trip.

Anagrame na engleskom jeziku počeo sam da pravim iz čistog inata prema ljudima koji ne žele da sednu za sto i razgovaraju o gorućim problemima u srpskoj enigmatici. Taj inat se pretvorio u zabavu i zadovoljstvo, tako da ću nastaviti da šaljem svoje radove i nadmećem se sa najboljim anagramistima sveta.

Svaki početak je težak, pa i ovaj. Mnogima nije lako da govore na nematernjem jeziku, a kamoli da sastavljaju anagrame. Zahvalnost na korisnim savetima dugujem Zoranu Radisavljeviću, koji se proslavio na ovom forumu i ostavio puno antologijskih anagrama na engleskom jeziku.

2 коментара:

Quizmaster је рекао...

Mislim da početak nije bio loš, mada si verovatno očekivao bolje plasmane. Moguće je da su starosedeoci imali određenu rezervu prema novajliji, te možda zato nisi dobio koji glas više, ali simpatije ne igraju presudnu ulogu. Konkurencija je izuzetno jaka i za prvo mesto se mora sastaviti nešto što je stvarno vanserijski.

Prošle godine, kad sam poslao anagram za koji sam mislio da je savršen (Actress Laura Prepon = A popular screen star) zauzeo sam razočaravajuće peto mesto. Kao i na Međunarodnom prvenstvu Srbije za anagramiste, veoma je bitan izbor teme, i treba sastaviti nešto dopadljivo što će se svideti svima, a glumica Lora Prepon ipak nije poznata najširem krugu ljudi.

Naravno, kao i u svemu, uspeh zavisi od talenta, rada i posvećenosti. Dok me držao polet, beležio sam najveće uspehe, a poslednjih godina proredio sam učešće i tu i tamo nabodem nešto vredno.

Luka је рекао...

Čestitka iz Splita:

NAŠ TE SOKOLI!