8. 3. 2010.

TOKUNAGA POVEO, TANASIĆ OSMI

Večeras je završeno prvo kolo prvenstva Nemačke u rešavanju optimizacija. Posle prvih šest dana optimiziranja, u vođstvu je Japanac Tomoaki Tokunaga koji je našao fenomenalno rešenje trećeg zadatka sa skakutanjem (na slici) i time stekao ogromnu prednost u odnosu na pratioce.

Za sada su se petorica naših uključili u rešavanje. Trenutni plasman je sledeći:


8. Zoran Tanasić
15. Milovan Kovačević
16. Nikola Živanović
23. Čedomir Milanović
32. Danijel Milošević

Na ovom, kako volim da kažem, svetskom prvenstvu u optimizacijama učestvuje 78 takmičara iz 17 zemalja. Tu su i naše kolege iz Makedonije, Zoran Jordanov (48.) i Petar Parlić (71.). Trenutne rezultate pogledajte ovde.

Svojim rezultatom sam više nego zadovoljan. Našao sam drugo najbolje rešenje osmosmerke, imam treći rezultat na kvadratima, a zadatak sa skakutanjem bio je izuzetno kompleksan i nisam se najbolje snašao.

U toku je sprint runda, a treće kolo počinje u utorak, 9. marta.

5 коментара:

Milovan Kovačević је рекао...

Uh. Bilo je naporno, a tek je počelo :)
A Tokunaga ga je baš isheklao. Svaka mu čast!
Čestitke Zoranu i ostalim maratoncima.

Раде Гољовић је рекао...

Јој како бих се слатко дружио са вама али нисам имао времена... Само грувајте и престигните их све...

Nikola Živanović је рекао...

Izašle su instrukcije za treće kolo. Ne sviđa mi se, ali uopšte :(

rimodech је рекао...

ja bih u komentaru svog rezultata izbacio ono 'vise nego' sto je upotrebio nikola i ostavio samo: zadovoljan. maksimum na kvadratima i osma osmosmerka - ihaj! ali zato onaj fierljeppen... i ime mu je nikakvo. znao sam da je rezultat slab i da moze bolje, za 200-300 poena, pretpostavljao sam. skoro 900 poena bolje?!?! ni u snu...

a kad je zadatak takav da mi se na prvi pogled ne svidi, nemam volje ni da mudrujem nad njim. otaljam ga i cekam nesto bolje. sto se sad nije desilo. naprotiv :). tri katastrofe u drugoj rundi. jos ona ostrva ista ko prosle godine. imao sam citavih 250 poena, tisucu manje od tokunage... a koga drugog.

no, sta je - tu je. samo nek' tokunagasic nastavi da gura ka vrhu... a mi svi ostali da ga stignemo :)

Анониман је рекао...

De si kume rimodechu