31. 5. 2010.

GORAN VODOPIJA POBEDNIK "DALMACIJA OPENA '10"

Izveštaj Luke Pavičića:

Prošlog vikenda održan je 6. po redu Dalmacija Open '10. Recesija je učinila svoje, te se u Hotelu Medena okupilo svega petnaestak zaljubljenika logičkih zadataka. Obzirom da su nastupili Adnan Spahić iz Tuzle i Marko Obradović iz Beograda, turnir je imao međunarodni karakter.

Druženje je počelo već u petak navečer, sa Skupštinom, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo Hrvatskog logičkog saveza. Za predsjednika je izabran Valter Kvalić, za članove Upravnog odbora Siniša Boras, Zrinka Kokot, Luka Pavičić i Sanda Reić Tomaš, a Nadzorni odbor čine Dalibor Grđan, Krešimir Stracenski i Goran Vodopija. Uz to, Peri Galogaži je uručena iskaznica počasnog člana, za iznimne zasluge na polju razvoja i unapređenja hrvatske logike.

Tijekom subote logičari su se uhvatili u koštac sa umotvorinama Zrinke Kokot, Valtera Kvalića, Luke Pavičića, imenovanog Adnana, te Dragana Tolomanoskog i Nikole Živanovića, koji je ujedno bio i kontrolor zadataka. Nakon rješavanja 9 grupa raznovrsnih zadataka, dobiven je poredak prvih petero koje je čekalo sutrašnje finale. 1. Goran Vodopija, 2. Zrinka Kokot, 3. Sanda Reić Tomaš, 4. Marko Obradoivć i 5. Luka Pavičić.

Finalni zadatak, kao i obično, izašao je iz radionice Alfreda Ivankova, sa vrlo dinamičnim sustavom rješavanja. Tijekom dvosatnog natjecanja, poredak se stalno mijenjao, da bi desetak minuta prije kraja Goran Vodopija predao ispravno riješen svoj peti zadatak, čime je postao pobjednikom Dalmacija Opena 2010. Preostala mjesta na postolju zauzeli su Splićani Sanda Reić Tomaš i Luka Pavičić. Zrinka i Marko se se morali zadovoljiti sa 4., odnosno 5. mjestom.

Nakon ovog turnira, napravljena je rejting-lista, na kojoj je četvero vodećih: Goran Vodopija, Zrinka Kokot, Sanda Reić Tomaš i Dalibor Grđan osiguralo vizu za odlazak na XIX WPC (svjetsko prvenstvo u logici). No, da li će imenovani najesen zaista i vidjeti Varšavu, uvelike ovisi u iznalaženju sredstava, odnosno donatora.

I za kraj, uz pohvale za organizaciju i inventivnost u izradi zadataka, za istaknuti je da su, uz Feniksove sudoku knjižice, za prva tri mjesta podijeljene i novčane nagrade, koje je za ovu priliku osigurao Enigmatski klub Božidar Vranicki Split.

Нема коментара: