18. 5. 2010.

INSTRUKCIJE ZA LOGIČKI KUP

Na sajtu Saveza zagonetača Srbije objavljene su instrukcije za prvi Logički kup Srbije, koji će biti održan 22. maja u Banatskom Karlovcu u okviru 11. Memorijala Tomislava Munišića. Učesnici će najpre rešavati test od pet zadataka. Četvoro najboljih plasiraće se u polufinale, a pobednici polufinalnih duela sastaće se u finalnom nadmetanju za kup.

Na sajtu je postavljen kompletan program enigmatske manifestacije koja će biti održana ovog vikenda u Banatskom Karlovcu.

7 коментара:

Nikola Živanović је рекао...

Moj predlog je bio da pobednik kupa obezbedi mesto u reprezentaciji za Varšavu, ali se ta ideja nešto i ne dopada ostalima.

Раде Гољовић је рекао...

Мени се допада јер је већа шанса кад ти састављаш задатке :))))

Марко је рекао...

Идеја је добра, и мислим да треба размислити о томе да буде више од једног такмичења које одлучује о саставу репрезентације.

Nikola Živanović је рекао...

Kao u fudbalu i drugim sportovima, pobednik kupa izborio bi mesto u evropskim takmičenjima u sezoni koja dolazi. Mislim da se tako ne obezvređuje prvenstvo, jer se na njemu ionako skupi relativno mali broj ljudi. Plan je da kup takmičenje postane tradicija u okviru Memorijala Tomislava Munišića.

Na osnovu dogovora koji u našem savezu važi već više godina, zbog plasmana u finale u Antaliji imaću direktno pravo učešća na svetskom prvenstvu u Varšavi, što znači da su ostala još 3 mesta u reprezentaciji. Ako bi sada dobili drugog reprezentativca, ostala bi još dva upražnjena mesta za prvenstvo. Ako ne, onda bi se prvih troje na prvenstvu izborili za crveni dres.

Primebda može da bude da se sada neće rešavati mnogo zadataka (5+4), ali se za razliku od prvenstva, do prvog mesta dolazi u direktnim duelima sa takmičarima. Ove godine ja ću pripremati zadatke i za prvenstvo i obećavam da neće biti puno zadataka.

Анониман је рекао...

I ja bi da iznesem svoje misljenje. Smatram da je sada kasno za tako nesto. Da je odluka o tome objavljena pre 20 dana kada je i najavljivan logicki kup, to bi bilo u redu.
Nase prvenstvo je uvek po terminu blisko svetskom prvenstvu tako da kada se pripremate za domace prvenstvo istovremeno se spremate i za svetsko. Ovako pobednik logickog kupa ne mora uopste da se sprema do svetskog i onda moze doci nepripremljen.
Slazem se da treba biti vise turnira u toku godine koji ce odlucivati o clanovima tima, time bi digli kvalitet tima. Ali o tome treba da se dogovorimo i moze da pocne od jeseni za naredno prvenstvo u Madjarskoj.

zorant.

Nenad Savić је рекао...

Moglo bi da se pobedniku logičkog kupa garantuje mesto prve rezerve za Varšavu ukoliko se ne plasira direktno.

Nikola Živanović је рекао...

Ili barem da bude nosač opreme :)

Šalim se. Smatram da je predlog na mestu, a biće prilike da se o njemu još razgovara.