20. 5. 2010.

POLJSKE KVALIFIKACIJE

Kvalifikacije za 14. Logičko prvenstvo Poljske biće održane na internetu u nedelju, 23. maja. Domaćin ovogodišnjeg svetskog prvenstva bira 60 najboljih za nacionalni finalni turnir koji će biti održan u Varšavi. Pravo učešća u kvalifikacijama, ali i u finalu imaju svi zainteresovani iz celog sveta.

Takmičenje će početi u 12.30 časova, a rešenja moraju da budu uneta najkasnije do 15.00 časova. Za ovo takmičenje morate biti registrovani, a to možete učiniti ovde. Kada popunite obrazac, na vaš mejl stići će aktivaciona poruka. Kada kliknete na link u toj poruci kompletiraćete registraciju i dobićete još jedan mejl sa ID brojem koji vam je potreban za slanje rešenja. Za poljske kvalifikacije već sada se registrovalo 197 ljudi.

Ovo takmičenje mogao bih da nazovem i logičkom avanturom. Opisi za sve zadatke biće na poljskom jeziku pa je potreban i dodatni napor da se otkrije šta se traži za slanje rešenja. Prošle godine osvojio sam 4. mesto u konkurenciji 337 učesnika, iako zbog jezičke barijere nisam rešio čak 4 zadatka.

6 коментара:

Quizmaster је рекао...

Sad nemoj rešiti jedan zadatak, pa ćeš zauzeti prvo mesto :)

Nikola Živanović је рекао...

:))

Ne znam ni da li ću stići da rešavam, pošto imam i šahovski meč u nedelju.

rimodech је рекао...

ma, nemoj ni raditi zadatke. bolje pocni da ucis poljski. sta mislis kako li ce tek biti zeznuto na jesen kad na mistrzostwu dobijes petnaestak setova lamiglowkach :)

Nikola Živanović је рекао...

E, ovo je bila uživancija!

Kontrolor је рекао...

Baš zeznut ovaj poljski :((

Čestitke Branku i tebi (nisam primetio da ima još nekoga od naših). Siguran sam da si imao i domine, a da je greška u unosu rešenja. Ja sam se uključio malo kasno tek da vidim kako to izgleda, ubeđen sam da imam brodove i sudoku, ali međutim.... zarezi, razmaci, šta li?? Nadao sam se da će to neko da pogleda :D

Nikola Živanović је рекао...

...Kad ono sve automatski. Jesam, uradio sam i taj zadatak, ali mi je Krstarica zeznula u prevodu.

Sasvim druga pesma bila bi da su se potrudili da prevedu na engleski. Čini mi se da je ovo prvi put da si se uključio u ova internet logička takmičenja i to baš na poljskom :( Biće puno razumljivijih takmičenja.