22. 5. 2010.

PRVI DAN MEMORIJALA

Red druženja, red enigmatike... Ovako bi u najkraćem mogla da se opiše atmosfera prvog dana 11. memorijalnog enigmatskog turnira Tomislava Munišića, koji je danas počeo u Banatskom Karlovcu.

Okupilo se petnaestak zaljubljenika u enigmatiku. Satnica nije bila pretrpana, pa je bilo mnogo vremena za zezanje i prepričavanje doživljaja. Takmičarski deo turnira počeo je sastavljanjem anagrama u okviru 10. Anagramnog kupa Srbije. Zadatak je bio sastaviti anagram od novinskih naslova iz današnjeg izdanja lista "Pres". Rezultati ovog takmičenja biće poznati krajem nedelje kada glasači ocene radove.

Održan je i prvi Logički kup Srbije. Učesnici su prvo rešavali polučasovni test od 5 zadataka, a četvorica najboljih potom su odmerili znanje i veštine u polufinalnim i finalnim duelima. Finalistima sam pripremio iznenađenje jer su umesto uobičajenih papira zagonetke dobili na malim valjcima. Najbolje se snašao Dragan Stojanović, kome je pripao pehar i zlatna medalja. Drugo mesto osvojio je Milovan Kovačević, a treći je bio Zoran Tanasić.

Posle odmora odigran je prijateljski meč u kvizovci na šest tabli između ekipa centralne i severne Srbije. Vojvođanska ekipa u prvoj partiji pobedila je 5:1, da bi se u drugoj partiji "jug" revanširao rezultatom 4:2. Za ekipu centralne Srbije nastupili su Marko Obradović, Dragan Stojanović, Ivan Andonov, Zoran Tanasić, Rade Goljović i Danijel Milošević, dok su za severnu Srbiju igrali Zoran Radisavljević, Nikola Živanović, Darko Čekerevac, Čedomir Milanović, Milovan Kovačević i Vidan Đurić, uz pravedno suđenje Strahinje Vlajovića.

U nedelju je na programu memorijala treće kolo Kviz kupa Srbije, a u ponedeljak se, sa početkom u 20.00 časova, na forumu "Enigma cafe" održava prvi Kup Srbije u rešavanju rebusa.

2 коментара:

Milovan Kovačević је рекао...

Kući sam polako uradio optimizaciju. Mislim da je maksimum 14 137.

Dandy је рекао...

Da, to je maksimum. Rimodech je imao taj rezultat ali steta sto se i pored njega nije kvalifikovao u polufinale.