2. 5. 2010.

SRBIJA PODBACILA, MROZOVSKI ODBRANIO TITULU

Završilo se. Reprezentacija Srbije osvojila je 18. mesto na ovogodišnjem svetskom sudoku prvenstvu. Kada se tabela pročisti od B i mešovitih timova, Srbija će se oficijelno voditi kao 14. nacija na svetu, što je pad za 11 mesta u odnosu na prošlu godinu.

U pojedinačnoj konkurenciji plasman naših je sledeći:

11. Nikola Živanović
22. Branko Ćeranić
58. Vesna Jovanović
73. Dragan Tolomanoski
88. Zoran Tanasić

Titulu sudoku šampiona sveta odbranio je Poljak Jan Mrozovski, drugi je Jakub Ondroušek iz Češke, a treće mesto zauzeo je Hideaki Jo iz Japana. U ekipnoj konkurenciji trijumfovala je Nemačka.

Ceremonija proglašenja pobednika ovog puta protekla je bez nas. Niko u našoj reprezentaciji nije zadovoljan plasmanom, ali o tome ćemo detaljnije narednih dana kad se vratimo. Naravno, moći ćete da čitate gde smo sve bili i šta smo radili u Americi.

U ime cele ekipe zahvaljujem se svima na podršci.

7 коментара:

gaja је рекао...

znam koliko ste se pripremali i ocekivali od ovog prvenstva.
verovatno su zadaci bili jako nezgodni kad ste svi podbacili.
valjda cemo doci uskoro do zadataka pa videti kakvo su to cudo ameri pripremili.
pozdrav i vidimo se uskoro
gaja

Fred76 је рекао...

Hi,
Don't be so hard on yourself. Of course last year was a wonderful year for Serbian team, and I understand why you're disappointed. However, I think that it is very difficult to be in the top 10 of the world, you were 11th, I think it's very good. You are among the best players of the world. And Branko is 22th, and when I see who are around the 20th place, I think it's a good performance to be there.

Quizmaster је рекао...

Mislim da su skoro svi naši takmičari postigli rezultat slabiji od objektivnih mogućnosti, ali ne smatram da se iko obrukao, pa ni Giša, koji je svakako najneprijatnije iznenadio. Takav je sport, kad krene loše posle je teško iščupati se i popraviti plasman.

Čestitke svima, znamo da ste se mnogo trudili i biće bolje drugi put. Verujem da je ovo ipak sve bio veliki doživljaj i da će vam Amerika ostati u lepom sećanju.

rimodech је рекао...

glavu gore... :)

jer moze se i ovako gledati: uspeh prvi - sam odlazak u filadelfiju, uz velike nevolje, finansijske pre svega (mada ni vulkani nisu bili bas od pomoci). uspeh drugi - ma kol'ko nikoli samom jedanaesto mesto delovalo kao neuspeh, ajd' da vidimo koliko ljudi na svetu to moze? u samom vrhu cetvrti put (dozvolimo mu da indijski plasman ne broji u uspehe). trece - silver skywalker se nadao priblizavanju samom vrhu. napredovao je za pet mesta. mozda je korak manji nego sto je zeleo (a i svi mi), ali je korak unapred. ima vremena, radovacemo se njegovim rezultatima uskoro. timski rezultat? nakon medalje, ocekivalo se bolje od trinaestog mesta (neko cak sjajniju medalju, a neko plasman do osmog mesta). nije proslo? tja... steta, stvarno... al' bolje od ovih petoro nemamo :). i zato i dalje: bravo, majstori, dobro vi nama dosli kuci... i izvestaje s puta (ilustrovane, dakako) na sunce!

rimodech је рекао...

umal' da zaboravim... a i metsi su pobedili!!! :)

Unknown је рекао...

Hvala svima na podrsci pre, tokom i nakon prvenstva. Ja bih pre svega zeleo da se zahvalim dvojici Zorana, jer su najzasluzniji za odlazak na prvenstvo.
Fred, thanks! I hope that we will met next year in Debrecen.

Unknown је рекао...

Zadaci su bili odlicni i sve pohvale idu na racun dvojice autora. Ja sam plasman pokvario jednim losim setom i to je uz sitnije propuste u nekim setovima dovelo do 22 mesta iako sam uglavnom bio plasiran od 14 do 17 mesta. Mislim da se za onakav tempo takmicenja moraju koristiti i neka doping sredstva (bar za nas preko 30), kako bi imali konstantno dobru koncentraciju.
Timske zadatke nismo videli pre polaska i to nam moze biti jedino opravdanje za los rezultat.