3. 6. 2010.

JUNSKI SUDOKU TEST

Indijski zagonetači ovog vikenda priređuju drugi mesečni sudoku test. Ovog puta svi zadaci biće minijature 6x6, što će, verujem, biti zanimljivo i za one koji nisu previše zainteresovani za sudoku. Pripremljene su 42 različite sudoku varijacije, a vreme za rešavanje je 166 minuta.

Takmičenje će biti održano na ovoj stranici, a postavljene su i instrukcije. Neophodno je da imate otvoren korisnički nalog, a pre takmičenja morate biti ulogovani. U rešavanje se možete uključiti u subotu ili u nedelju, a vaših 166 minuta počinje da teče od momenta preuzimanja lozinke.

5 коментара:

Zoki1963 је рекао...

Ako neko pogleda buklet, molim da mi objasni logiku:
-na str.15 PERFECT CUBE
-na str.15 PERFECT SQUARE
-na str.16 DISTANCE SUDOKU

Unknown је рекао...

PERFECT CUBE- broj je zacrnjen ako se negdje oko njega nalazi njegov kub (u bilo kojem smjeru, ali znamenke ne mogu biti pomješane) pr. kub broja 5 je 125, dakle broj 5 će biti zacrnjen ako se broj 125 može pročitati redom negdje u 8 polja oko broja 5.
PERFECT SQUARE- između parova brojeva koji zajedno čine kvadrat prirodnih brojeva nalazi se točka (između brojeva 1 i 6 mora se nalaziti točka, kao i između 2 i 5, ...)
DISTANCE SUDOKU- van mreže označeno je koliki je razmak između dva zadana broja (2-5:2 znači da se broj 5 nalazi točno dva polja iza broja 2, 6-3:5 broj 3 nalazi se 5 polja iza broja 6)

Može li molim Vas netko meni objasniti
str. 16- SYMMETRIC UNEQUAL SUDOKU

poz

Zrinka

Unknown је рекао...

Skužila sam SYMMETRIC UNEQUAL SUDOKU, tako da mi ne treba objašnjenje, hvala


Z.

Nikola Živanović је рекао...

PERFECT CUBE
Oko osenčenog polja u susednim poljima negde se može pronaći kub tog broja. Pa u primeru kaže da se oko osenčenog broja 5 može pronaći 125 itd. Taj bi mogao da bude dosta težak.

PERFECT SQUARE
Ovde brojevi povezani tačkom čine kvadratni broj. Nema puno kombinacija, samo 16, 25, 36 i 64.

DISTANCE
Ovo je kombinacija sudokua i još jednog logičkog zadatka koji se tako zove. Dobićeš sivu oblast od 6 polja, verovatno bez brojeva i treba da uneseš sve brojeve od 1 do 6 tako da je rastojanje između brojeva 1 i 2 manje od rastojanja između brojeva 2 i 3 itd. sve do rastojanja između brojeva 5 i 6 koje mora biti najveće. Moguće je da će u zadatku biti dve grupe odvojenih sivih polja i da se za svaku traže brojevi od 1 do 6.

Nikola Živanović је рекао...

Pardon, dao sam objašnjenje za DISTANCES SUDOKU, a ne za DISTANCE SUDOKU. Samo jedno slovo, ali velika razlika.