16. 6. 2010.

ONDROUŠEK NOVI GINISOV REKORDER

Čeh Jakub Ondroušek oborio je proteklog vikenda Ginisov rekord u brzom rešavanju sudokua. On je prvi zadatak rešio za 2 minuta i 53 sekunde i tako za 13 sekundi nadmašio dosadašnji rekord Belgijanca Vensana Bertrana, postavljen prošle godine u Žilini.

U drugom pokušaju bio je još brži i rešio sudoku za 1 minut i 25 sekundi! Rekord je oboren na trgu češkog grada Pelhrimova, gde je održan Festival rekorda i kurioziteta.

Ovo je zadatak koji je rešen za svega 85 sekundi. Prema pravilima, u svakom redu, koloni i posebno označenom kvadratu 3x3 zadata su po tri broja.

Koje je vaše vreme?

5 коментара:

Unknown је рекао...

Ne bih se baš mogla pohvaliti svojim vremenom, al ovaj zadatak ima smisla jer se rješava logički, za razliku od onog u Žilini koji se rješavao isključivo na pretpostavku (bar u tom vremenu).

Раде Гољовић је рекао...

Ни ја не могу да се похвалим али објављујем:

Раде Гољовић - 6:19

Претпостављам да ћу за једно-две године и пар хиљада решених задатака моћи да спустим бар на 3-4минута

Nikola Živanović је рекао...

Meni je trebalo 2 minuta i 9 sekundi. Zadatak je vrlo lagan za razliku od onog iz Žiline u kojem se mogao logički upisati samo jedan broj. Kada sam rešavao taj zadatak odmah sam stavio dve pretpostavke i zadatak mi se skroz otvorio. Tek je prošlo dva minuta, a ja već skoro završio i sav treperim jer se još niko nije javio. I onda primetim da nema mesta za jednu šesticu. Šteta, a bio sam tako blizu Ginisovog rekorda :) Posle taj zadatak nisam ni uradio za celih 10 minuta koliko je trajalo rešavanje.

Раде Гољовић је рекао...

Брзина мајстора и почетника.
Опростите што се мећем у кош са велемајсторима, али волим статистике...

ЈО - 1,574 секунди по цифри
НЖ - 2,389 "
РГ - 7,019 "

Која разлика у класи!

Giša је рекао...

2:31