13. 6. 2010.

REZULTATI SUDOKU TAKMIČENJA

Završeno je junsko sudoku takmičenje na sajtu italijanskih sudokista. Naši su prošli ovako:

9. Branko Ćeranić
11. Nikola Živanović
33. Dragan Tolomanoski
46. Rade Goljović

Rešenja je poslalo 62 učesnika. Ne znam da li među nadimcima ima još naših. Tabelu pogledajte ovde. Naredno sudoku takmičenje Italijani organizuju za vikend 25. i 26. juna.

8 коментара:

Раде Гољовић је рекао...

Браво за тројицу мајстора!
Ја волим отворено да причам против бараба, тако да оног првог са листе отворено називам барабом.
Лично сам задовољан својим учинком јер сам први пут радио на компу па ми је требало бар 5 минута да се обавестим где сам. Замерке су ми следеће:
1. Нема објашњења за задатке, тако да су почетници дискриминисани. Нпр. ја нисам знао шта је "Трис". Иако ми је требало 10 секунди да сконтам и око 2 минута да решим, нисам имао намеру да губим време на истраживање за време такмичења. Тачно је да су рекли "ако не знате, питајте на форуму", али не сматрам да је то фер приступ.
2.Неки задаци багују при уносу па мора мишем, па неће да прими клик, итд.
Без обзира на ове почетничке примедбе, ја сам се лепо забављао.

Giša је рекао...

Ja sam imao previše pucanja programa i ponovnog rađenja zadataka, i kad se tome doda da nisam znao pravila za pola zadataka, zadovoljan sam...

Nikola Živanović је рекао...

I ja nisam razumeo dva zadatka, npr. nisam znao šta su žuta polja kod suseda. A onaj sa dijagonalnim veće-manje je ekstra težak, nisam znao kako da ga počnem. Manje vredne zadatke sam radio direktno, a one "skuplje" sam morao da smrznem i odštampam, pa sam tu gubio (ili dobio) vreme na štampanje i unošenje brojeva.

Šta reći o prvom? To je Kanađanin koji je na poslednjem svetskom prvenstvu bio deseti, pretekao me u poslednji čas zbog jedne žalbe. Ne znam da li je moguće rešiti sve za ovako kratko vreme bez pomoći sa strane. Sklon sam da verujem ljudima, pa zato svaka mu čast. Videćemo ga sledećeg vikenda na Sudokucupu!

Dandy је рекао...

I ja sa "ucestvovao", uradio sam nekoliko zadataka za sat vremena ali vidim da ni to nije sracunato. Mozda sam ja propustio da vidim neko dugme za potvrdu unosa, al nije ni toliko bitno. Trebalo je da se ranije registrujem, jer dok su mi odobrili registraciju ostalo mi je samo sat vremena koji sam mogao da iskoristim za sudoku, a zadci su mi izgledali ok, bar oni koje sam razumeo.

Fred76 је рекао...

I think on Italian site, they should write the rules of the grids so that those who play for the first time are less disadvantaged.

The performance of Waterloo is amazing. I do not think he cheated.
You should know that every day is a grid of each type online. Those who play regularly are advantaged. They know the types of grids.
I think Italian site makes a good training with all these variants Online each day, and result of the contest is not very important.

I'll have a very busy weekend, so I hope I can however participate to SC4.

Fred

Nikola Živanović је рекао...

Neko se bolje snalazi tako što zadatak rešava direktno onlajn, što meni ne leži jer sam navikao da pišem sitne brojeve kandidate sa strane i između polja. Ubeđen sam da sam uštedeo sigurno 3-4 minuta na to što sam prvo odštampao kiler i kasnije uneo kompletno rešenje. Da sam ga radio na kompu mislim da bi mi trebalo mnogo više vremena.

Ne sumnjam u bilo čiji rezultat, niti mislim da ima varanja u ovim našim takmičenjima. Ne verujem da bi iko varao čak i da postoji neka veća nagrada u svemu ovome. Neko bi isto tako mogao da dovede u pitanje moj rezultat na prošlonedeljnim minijaturama ili bilo čiji drugi odličan rezultat. Samo znam da bi rezultati bili mnogo drugačiji da postoji fajl za štampanje i da se ne unose svi brojevi kao rešenje.

Giša је рекао...

Kako god bilo, riješiti sve za sat i po je nemoguće. Možda bi to Snyder uspio, ali ipak u drukčijim okolnostima (sa papirom i olovkom).

A što se tiče kandidata, slučajno sam otkrio da su se i ovdje mogli upisivati kandidati, ali dok sam naučio kako to sve radi prošlo je dosta vremena, a ni na kraju nisam bio pretjerano vješt u tome...

Ipak mislim da je ovo odlično odrađeno i da je ovo jedan od pravaca kojima će se sudoku (i ostale vrste zagonetki) sve više okretati.

Bane је рекао...

Znam da je Jakub Hrazdira (Gotroch) fenomenalan u online rešavanju, a sada se pojavio i David Jones (Watterlo) kao verovatno još bolji. Kao što Fred reče, svi ovi zadaci se mogu trenirati na dnevnom nivou i stalnom vežbom se navikneš i na direktan unos svega sa tastature. Ista stvar je recimo sa logičkim zadacima na Nikoli sajtu. Meni su neka vremena tamo nestvarna, ali...
Ja mnogo volim da radim zadatke sa Argio i često im se vraćam, jer ima puno kvalitetnih zadataka. Nadao sam se da će Rulet koji je četvrte nedelje u mesecu i dalje biti sa manjim brojem zadataka, jer se manje vremena gubi na prepisivanje, stampu i unos, ali videh da je i tu broj zadataka blizu 20.

Mogli bi da ovde razmenimo iskustva sa štampom, prepisivanjem i unosom.