21. 6. 2010.

ZAVRŠEN ČETVRTI SUDOKU KUP

Ovog vikenda imao sam veliku čast da priredim zabavu za ceo svet. Čak 340 ljudi iz 39 zemalja sveta učestvovalo je na takmičenju na češkom sajtu sudokucup.com. Saznanje da je cela planeta uživala rešavajući zadatke u koje sam uložio mnogo truda i vremena, stvara osećaj koji je draži i od pobede.

Amerikancu Tomasu Snajderu trebalo je tek nešto više od jednog školskog časa da "smlati" svih 15 zadataka i njemu na ovom podijumu zasluženo pripada prvo mesto. Drugoplasirani Jan Mrozovski kasnio je za njim više od pola sata. Tabelu pogledajte ovde.

Stiže mi veliki broj pohvala za zadatke i ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su ovog vikenda našli dva sata vremena za sudoku.

10 коментара:

Zoki1963 је рекао...

Bice pohvala i sa Balkana, evo i od mene. Siroki dijapazon sukokua, moram da priznam, od lakih do "pojmanemamstadaradim". Navukao si nas sa lakim zadacima u bukletu, pogotovo kad se radi o extra regionu i onaj matematicki, ali na kupu su mi oduzeli dosta vremena. Jedino sto je bio lak (a ocekivao samda ce biti tezak) je bio scramble-sudoku.
Iskreno, 4,9, 11 i 15 da sam imao jos 20 sati, ne bih resio. Ja stvarno nezanm kako to onaj Amer uspeo za 50 minuta. Ili mu je David Koperfild neki rodzak ?

Раде Гољовић је рекао...

Хвала Николи на доброј забави...
Едгар Алан По је врхунско уметничко дело. Аферим!

Богами, Зоки, 4. је био баш лак. То си морао да завршиш. Једино ако га ниси радио у припреми. Стратегија је, чини ми се, веома проста.

Ја сам својим учинком веома задовољан јер сам по први пут ушао у горњу половину табеле са учинком 9 из 15...

Анониман је рекао...

Super zagonetke, zanimljive i lijepe za rješavanje.

Posebno Annabel Lee...

Sanda

Giša је рекао...

Može li mi neko napisati lozinku?

Раде Гољовић је рекао...

lozinku

Giša је рекао...

hvala Rade :)

Fred76 је рекао...

Hi,
Congrats for the puzzles, Nikola !
It was a very nice competition, even if I was not at my top form...

Some mistakes on the "between 1-9" (I was able to finish it after many attempts and many mistakes) and on calculoku (I redone it 2 times with the same mistake), had consequences that I had no time to try the poetry.

Puzzles I liked very much were: Irregular and toroidal (even if I think I'm not fast on these puzzles), extra-regions, laminate, hundred and between 1-9 (even if I made mistakes on this one).

Fred

Раде Гољовић је рекао...

Шалим се, мајсторе...

IQEM71!YWU45D9B?

Nikola Živanović је рекао...

Zaista uživam ovih dana u lepim komentarima i pohvalama. Malo me brine što nisam mogao da pronađem ni jednu jedinu kritiku, mogao bih da se uobrazim :))

Giša је рекао...

Ako ti je kritika da sam sve riješio bez ijedne pretpostavke, eto ti onda ta kritika :))

Stvarno... dokle ovako, ništa za pogađanje nema... ;)