12. 7. 2010.

REZULTATI SUDOKU TAKMIČENJA

Takmičenje na italijanskom sajtu "Arđo logik" ovog vikenda okupilo je 72 ljubitelja sudokua, među njima i šestorica naših. Evo rezultata:

8. Branko Ćeranić
9. Nikola Živanović
22. Zoran Tanasić
43. Danijel Milošević
48. Rade Goljović
52. Igor Ević

Tabelu pogledajte ovde. Pobedničko vreme Kanađanina Dejvida Džonsa ponovo deluje neverovatno. Svih 20 zadataka rešio je za manje od 82 minuta.

2 коментара:

Fred76 је рекао...

Nikola,
I think that you don't solve puzzles online. You loose a lot of time printing all puzzles and copying entire solution. You should try to solve grids online, it is not that bad, just a matter of habit. On the Italian site, there are a lot of grids each day, so you can accustom with the interface. You can find them here: http://www.argio-logic.net/sudoku/sudoku.php

Nikola Živanović је рекао...

Rešio sam prve dve minijaturice onlajn za tačno 4 i po minuta! Čak 270 sekundi sam potrošio za dva zadatka, za koja mi inače treba oko 60 sekundi, ili čak manje. Inače, za pripremu i štampanje zadataka mi treba oko 10-11 minuta, a za unošenje rešenja oko 45 sekundi po zadatku, što znači da na testu sveukupno mogu da izgubim maksimalno 25 minuta. To je i dalje 45 minuta zaostatka za Kanađaninom, koji nije neka svetska klasa. Imam puno bolje rezultate od njega na svetskim prvenstvima.

Da neko može da reši onlajn ovakav test za 81 minut, a da to isto, siguran sam, nije u stanju da uradi sa papirom i olovkom, meni to deluje neverovatno.