16. 8. 2010.

AMERIČKO PRVENSTVO

Ne planirajte ništa u subotu predveče jer se na internetu održava američko logičko prvenstvo, takmičenje o kojem se može govoriti samo u superlativima.

Za ovo takmičenje, koje je prethodnih godina sponzorisao moćni Gugl, morate biti registrovani. Obrazac treba popuniti ovde. Početak je u 19.00 časova po našem vremenu, a vreme za rešavanje je 2 i po sata. Instrukcije će biti objavljene dan ranije.

Za dobru pripremu mogu da posluže zadaci iz prethodnih godina, a možete ih pronaći u arhivi sajta. Na američkom prvenstvu učestvuju čak i oni koji su neaktivni na internet takmičenjima i oni kojima je bliža klasična enigmatika, zato što osim logičkih problema ima i ukrštenica, osmosmerki, pa čak i dečjih zagonetki tipa "10 razlika" ili "pronađite parove".

Može se reći da je američko logičko prvenstvo jedno od retkih takmičenja (ako ne i jedino) na kojima naši logičari nisu ostvarili nikakav značajniji rezultat. Do sada je najbolji plasman moje 20. mesto pre dve godine. Možda je upravo sad prilika da se i to promeni.

Нема коментара: