12. 8. 2010.

MOJI ZADACI (26)

RAZMEŠTALICA
U rešetku uvrstite prezimena svih 16 osnivača Saveza zagonetača Srbije. U svakom polju može biti upisano samo jedno slovo, izuzev na mestima ukrštanja (žuta polja), gde je moguće upisati i više od jednog slova.

Podsetimo se na ovaj način grupe entuzijasta koja je pre pet godina na čelu sa Zoranom Radisavljevićem osnovala Savez zagonetača Srbije. Osnivačka skupština održana je na današnji dan, 12. avgusta 2005. godine u Novom Sadu.

U periodu od samo pet godina Savez zagonetača Srbije postao je vodeća enigmatska organizacija, ne samo u Srbiji, nego i u regionu. Savez svake godine sa uspehom organizuje brojna takmičenja, prvenstva Srbije u rešavanju logičkih problema, sudokua i optimizacija, Memorijal Tomislava Munišića, šampionat države u kvizovci, Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste, Kviz kup Srbije, logički, anagramni i rebus kup, Ligu rešavača i mnoge druge susrete i druženja.

U svojim zbirkama članovi SZS za ovo kratko vreme imaju dve srebrne i jednu bronzanu medalju na svetskim prvenstvima. Srebrnim medaljama okitili su se Zoran Radisavljević 2005. godine u Egeru na 14. svetskom prvenstvu u rešavanju logičkih problema, u disciplini pop-rok kviza i Branko Ćeranić 2009. godine na 4. svetskom sudoku prvenstvu u Žilini. Bronzanu medalju osvojio je srpski sudoku tim 2009. godine u sastavu Branko Ćeranić, Nikola Živanović i Dragan Tolomanoski, uz kapitensku brigu predsednika SZS-a Zorana Tanasića.

Članovi Saveza zagonetača Srbije uspešno predstavljaju našu zemlju na raznim drugim manifestacijama uživo ili putem interneta i pobednici su mnogih najprestižnijih turnira i takmičenja u svetu.

Živeli i da u narednih pet godina budemo još bolji i još uspešniji!

7 коментара:

Анониман је рекао...

Sve najbolje svim clanovima saveza kao i onima koji su uz nas, koji uzivaju u resavanju logickih zagonetaka i nadam se da cemo biti mnogo brojniji. Za pet godina osvojeno je dosta medjunarodnih medalja i turnira i da nam narednih 5 bude jos bolje. Svima neka je srecna petogodisnjica

zorant

Dejan Minić је рекао...

Iskrene čestitke za jubilej sa željom da bude još više medalja.

Раде Гољовић је рекао...

Срећна ви петолетка! Хвала оснивачима и мојој клупској Драгани Рајковић за коју појма немамо где је! Хвала "Зоранима" што нас воде! Хвала Николи, Банету, Чудомиру, Гиши и осталима што нас деру! Хвала Најлепшој што ме је увукла у ово! Хвала Вотерсу и Гилмору на лепој музици!
...
Желим да до следеће прославе спрштите и Фојта и Мрозовског и све остале...

Quizmaster је рекао...

Svaka čast, Nikola. Baš sam u velikoj gužvi te nisam stigao da napišem neki prigodni tekst povodom godišnjice SZS, ali zadaci za ZEZ 3 su spremni. Vidimo se večeras, a ovom prilikom čestitam svim našim članovima i hvala svima koji su nam pomogli u radu i učestvovali na takmičenjima koje organizujemo!

Kontrolor је рекао...

Imam čudan osećaj da moja prva čestitka nije prošla :( pa se ponavljam:

Srećan jubilej narode zagonetački, i još mnogo uspešnih godina!

rimodech је рекао...

posto su ove svecice gorele, evo, skoro citav dan, nudim se da ih oduvam i... i probam tortu :)

ajd', ziveli!!!

(i pojacajte malo gitersa i volmora...)

Анониман је рекао...

Срећан рођендан, живели, још пуно успеха вам свима желим! :*

Софија Нецин