23. 8. 2010.

ZA VIKEND 5 JAKIH TAKMIČENJA NA INTERNETU

Pripremite se za sledeći vikend jer biće sigurno najbogatiji od kako se priređuju logička takmičenja. Imaćemo priliku da rešavamo čak 5 onlajn testova na internetu, a uz sve to održava se i turnir "Zagreb Open" na kojem će biti nekoliko naših zagonetača.

Evo šta nas sve čeka na internetu ovog vikenda:

1. Prvenstvo Belorusije - Registrujte se ovde. Vreme početka je fiksno. Start je u subotu u 18.00 časova po našem vremenu. Na sajtu su postavljene instrukcije. Biće veoma zanimljivo jer zagonetke je pripremio velemajstor Vladimir Portugalov.

2. Takmičenje u varijacijama zmije - Instrukcije su postavljene ovde. Garantujem da će biti vrlo interesantno pošto je zmije "nahvatao" Serkan Jurekli. Test možete raditi bilo kada tokom subote ili nedelje.

3. Slomljeni delići - Nešto novo u svetu logičkih problema smislio je indijski tandem Rao - Fatak. Zagonetke su isečene na delove i treba ih ispravno složiti da bi se došlo do rešenja. Instrukcije su ovde. I tu možete da birate vreme kad želite da rešavate.

4. Prvenstvo Finske - Tradicionalno očekujemo dobre zadatke od Finaca. Instrukcija još nema, a sve će se dešavati ovde. Problem će možda biti sa prevodom, ali verujem da će se naći dobrovoljac da nam pomogne. Vreme početka je u nedelju u 17.00 časova po našem vremenu.

5. Sudoku rulet - Redovno mesečno sudoku takmičenje na italijanskom sajtu "Arđo logik". Traje od četvrtka uveče do subote u ponoć.

Za sve ovo se valja pripremiti i napraviti dobar plan. Bane i ja bili smo vredni pa smo spremili dva fajla za takmičenja pod brojevima 1. i 2. Ovde smo poskidali sve što je bilo na internetu od primera zadataka sa beloruskog prvenstva, a ovde su razne zmije koje će biti na takmičenju.

Hrabri krojač jednim potezom ubio ih je 7, možemo li mi barem 5 za jedan vikend?

6 коментара:

Раде Гољовић је рекао...

Ајде помоћ у вези са "Сломљеним делићима"...
Тамо пише:
Starts at 8/28/2010 2:00:01 AM local time | 8/28/2010 12:00:01 AM GMT

Чије, бре, локално време!?!
Кад се погледа тренутно време сервера, исто је као наше а GMT je -1 а не -2... А индијско локално време је +4...

Контам да је овде нешто врљаво написано јер ми се не поклапа са оним што сам учио на студијама... Дакле, ко има искуства нека ми објасни ОТКАД-ДОКАД ЈЕ ТАКМИЧЕЊЕ ПО НАШЕМ ВРЕМЕНУ? Хвала на одговору.

Nikola Živanović је рекао...

Počinje u subotu u 2 sata posle ponoći po našem vremenu.

rimodech је рекао...

hrabri krojac se u'vatio u kostac sa zmijama... i tol'ko se umorio od neravnopravne borbe (sesnaest na jednoga) da ce od preostala cetiri natjecanja odabrati jos jedno. portugalova, recimo. ako ustane na vreme...

Nikola Živanović је рекао...

Pazi i tu imaš jednu džinovsku što sama sebi grize rep.

rimodech је рекао...

e, onda cu prvo po njoj da udarim. dok sam u fazonu :)

Nikola Živanović је рекао...

Ja krenuo od Broken Pieces, ekstra su zadaci!