28. 9. 2010.

MARKO OBRADOVIĆ NA SVETSKOM ENIGMATSKOM PODIJUMU

Novi uspeh članova Saveza zagonetača Srbije u svetskim okvirima. Marko Obradović osvojio je 3. mesto u trećem ovogodišnjem ciklusu takmičenja u rešavanju pangramnih ukrštenica na američkom sajtu "Alfa slut".

Ja sam osvojio odlično 10. mesto, a zbog puta u Egipat propustio sam jedno kolo i bonuse pa bih sigurno bio na šestom mestu. Pobedio je fenomenalni Rendi Rodžers. Tabelu pogledajte ovde.

Naredni ciklus počinje u nedelju. Moguće je da će ovo biti poslednje tromesečje jer su organizatori najavili gašenje sajta iz finansijskih razloga. Nova ukrštenica izlazi uvek nedeljom u 21.00 po našem vremenu.

4 коментара:

Раде Гољовић је рекао...

Браво за Марка а и за Николу...

Какви су они људи кад не могу без новца да се играју... Јадни они...

Quizmaster је рекао...

Rade, domaćini tog takmičenja su članovi National Puzzlers League, najstarijeg američkog udruženja enigmata i potpuno neprofitne organizacije (bio sam i ja njihov član godinu dana). Igrali bi se ti ljudi i bez novaca, ali pretpostavljam da moraju dosta plaćati za održavanje sajta, a koliko vidim, imaju na tom sajtu i raznih drugih aktivnosti. Pošto im biznis verovatno ne ide najbolje, to je nešto što čovek može da radi dok ga drži entuzijam, ali onda mu uglavnom dojadi, sem ako nije neki fanatik.

Marko - svaka čast.

Quizmaster је рекао...

I Nikoli sve pohvale na 10. mestu, nije rešio samo jedan zadatak.

Kontrolor је рекао...

Po ko zna koji put bravo za Marka i Nikolu.

Ovi problemi sa finansiranjem sličnih sajtova baš brinu. Kad "hvatanje u kolo" počne da košta, a bez ikakvog profita, nije nimalo prijatno :( Naivno sam verovao da ima zainteresovanih koji bi finansijski podržali tako nešto.