28. 10. 2010.

RAPORT IZ POLJSKE (4)

Srbija je sedma logicka nacija na svetu!!!

Ovo je najveci uspeh nase reprezentacije u istoriji svetskih prvenstava, cime smo nadmasili rezultat iz Minska pre dve godine kada smo bili osmi. A tako je malo falilo da se popnemo jos jedno mesto gore. Samo jedna pogresna crta na timskom setu sa ogradama uzela nam je 150 poena. Tako bi bili sesti, sa samo dva poena zaostatka za petoplasiranim Turcima. Steta! Ta greska ide na moju dusu. Timsko finale, gde se takmice samo 4 najbolje ekipe, ipak je bilo predaleko.

Evo nasih konacnih plasmana u individualnom takmicenju, u konkurenciji 105 ucesnika iz 27 zemalja:

10. Nikola Zivanovic
44. Branko Ceranic
45. Marko Obradovic
64. Cedomir Milanovic
75. Zoran Tanasic

Samo 35 bodova (otprilike jedan zadatak) nedostajalo je da udjem u finale. I pored toga, izuzetno sam zadovoljan desetim mestom. To je drugi put na logickim prvenstvima da sam usao medju deset najboljih na svetu. Branko je malo pokvario plasman jer se sve vreme drzao oko 25. mesta, a Marko i Cedomir su popravili rezultate iz prvog dana.

Danas su na programu finala, a ekipa kuci polazi sutra u jutarnjim casovima. Po obicaju, o svemu cu napisati detaljan izvestaj, a pozvao sam i ostale clanove ekipe da napisu svoje utiske iz Poljske.

Edit (16:35)
Planeta je dobila novog logickog sampiona. On se zove Taro Arimacu. Japanac je bio nekoliko minuta brzi u finalu od sedmostrukog prvaka sveta Ulriha Fojta. Treci je takodje Japanac Hideaki Jo, a cetvrti opet covek iz Japana Ko Okamoto. Najbolji na svetu u timskom takmicenju su logicari Sjedinjenih americkih drzava, drugi je Japan, a treca Nemacka.

Naredno, 20. svetsko prvenstvo u resavanju logickih zagonetki bice odrzano u oktobru 2011. godine u Debrecinu. Madjari ce prvi put u isto vreme biti domacini i logickog i sudoku prvenstva, a moguce je da ce odmah posle ta dva dogadjaja u istom terminu organizovati i maraton 24 sata. To ce biti pravi zagonetacki spektakl koji se ne sme propustiti. Za organizaciju prvenstva 2012. godine nije se prijavio niko, a preuzece je najverovatnije Hrvatska.

19 коментара:

Анониман је рекао...

.
Sve čestitke !!!! !

Анониман је рекао...

.

Sve čestitke !!!! !


Milovan

Dandy је рекао...

Cestitke svima na ostvarenom uspehu!!!

Giša је рекао...

Sve čestitke na povećavanju visine letvice :))

Zanimljivije je nego sa WSC :))

Sinisa је рекао...

Nidzo sve cestitke! U nedelju nfl kod mene! pozdrav

Jovan Nedić је рекао...

Lijepo je biti 10. na svijetu, a ekipno sedmi (posebno kad je najbolji takmičar porijeklom Baranjac). Čestitam!

Анониман је рекао...

Iskrene čestitke za ostvareni uspeh!!

Анониман је рекао...

Iskrene čestitke za ostvareni uspeh!!
petpar55

Nikola Živanović је рекао...

Hvala svima na cestitkama. Nas kapiten nije zadovoljan, znaci sledi detaljna analiza rezultata...

Анониман је рекао...

Hvala na cestitkama, momci su ih zasluzili, mada su uz malo srece i vise koncentracije glatko mogli biti peti i to je po sastavima drugih reprezentacija, kao i uspesima nasih takmicara u poslednje vreme, trebalo biti zasluzeno mesto. Cetvrto mesto i ulazak u timsko finale je ipak bilo daleko, ali ako budu radili tokom cele godine u Madjarskoj bi trebala biti srebrna medalja

Ne mislim na sudoku tu treba zlato.

Ja licno sam se popravio za dva mesta tako da sam time zadovoljan.
Bane i Ceda su malo podbacili i treba da rade na psihickom planu radi stalnosti u resavanju zadataka. Marko mora vise da vezba raznovrsne zadatke.
U svakom slucaju i ja im cestitam na do sada najvecem uspehu Srbije na WPC.
Sada pozivam sve ostale clanove da se aktiviraju, narocito ove mladje da se spreme za logicki maraton koji je uskoro i koji je najbolja priprema za velika takmicenja.

Srecno svima

zorant

Анониман је рекао...

I da ne zaboravim, timski duh za vreme prvenstva je bio na najvisem nivou bar otkada sam ja sa ekipom. Svarno je nedostajalo samo malo sportske srece i da osvojimo 5 mesto. Pa samo jedna timska pogresna crta u ogradama nam je odnela 150 bodova a da ne govorim o pojedinacnim sitnim greskama, kojih jeino nije bilo kod Nikole.

zorant

Giša је рекао...

Kapiten - kapitenski :))

Citiram: "Ne mislim na sudoku tu treba zlato."

Zbog ovoga volim kapitena :)))

Unknown је рекао...

Svaka čast! Čestitamo!

Анониман је рекао...

Jedna topla čestitka svima i sa najjužnijeg juga

Nikola Petkovski

Анониман је рекао...

Veliki uspeh!
Čestitke svima koji su mu doprineli!
Vidan

Kontrolor је рекао...

Svaka čast momci, odlični rezultati. Nema razloga da ne očekujemo korak više u Mađarskoj.

Quizmaster је рекао...

Čestitke svima na odličnim rezultatima. Do medalja se ne stiže preko noći, biće teško razbiti ovaj trijumvirat SAD-Japan-Nemačka.

Bojan Ilic је рекао...

Bravo za sve naše takmičare!

Анониман је рекао...

Браво, момци, сјајно!
Честитам.

Софија Нецин