9. 11. 2010.

EFEKTNI DVOPOTEZNI MATOVI (10)

F. VON WARDENER (1907.)

5 коментара:

Марко је рекао...

1. Lb8

Анониман је рекао...

Па добро Марко, зар ти није довољно што си најбољи у квизовци него мораш и у шаху да нам читаш лекције!
Никола М.

Nikola је рекао...

Ako, ako, čovek je sposoban i za to. Čestitke. Ovako je razbio dosadašnju "vladavinu" Nikole koji su uvek prvi rešavali probleme. Imenjače ne brini, naš imenjak će postaviti nove zadatke, pa biće i za nas nešto :)

Nikola Petkovski

Nikola Živanović је рекао...

Ako želite da se nadmećete u brzini, reći ću vam da će sledeći problem biti postavljen u utorak, 16. novembra, tačno u 8 časova i 31 minut!

Анониман је рекао...

Imenjače, nije uopšte bitno ko će rešiti problem i ja mislim da se mi uopšte ne nadmećemo u brzini. Kako ko otvori post i ako nije rešeno, reši ga (bar kod mene je tako). Ja i kad vidim da je neko rešio problem pre mene, ne otvaram komentare, već se potrudim da rešim problem radi mojeg zadovoljstva, pa kad ga rešim, tek onda otvorim komentare i proverim dali sam u pravu. Dešavalo se eto nekoliko puta zaredom da problem prvi reši neki Nikola, ja ili moj imenjak, što je uopšte nebitno, nego eto koincidencija. Pa nismo svi uvek u trenutku postavljanja problema na blog slobodni i za kompjuterom, pa da se "takmičimo" ko će ga prvi rešiti. A onaj ko ga prvi reši, postane reper ostalima da provere svoje rešavačke sposobnosti i toliko. A problemi su zaista prvorazredni i zadovojstvo je rešavati ih. Još uvek osećam šmek onog tvog retro problema u 8 poteza. Imaš li još takvih "oraha"?

Nikola Petkovski