15. 11. 2010.

MARKO OBRADOVIĆ POBEDNIK KVIZ KUPA

Izveštaj Zorana Radisavljevića:

Savez zagonetača Srbije uspešno je priveo kraju 3. Kviz kup Srbije. Završni turnir, na kome je učestvovalo osam najboljih takmičara u generalnom plasmanu, održan je u prostorijama kafea “Buldog” u Beogradu, a nakon zanimljivih mečeva, trijumfovao je Marko Obradović, pobedivši u uzbudljivom finalu Zorana Radisavljevića. U prethodne dve sezone Obradović je vrlo tesno gubio finalne mečeve od Vladimira Krnača i Omera Ekića, a sada je, potpuno zasluženo, osvojio “Trofej Jan Bažik”.

Završni turnir doneo je zanimljive mečeve, vrlo lepa, ali i teška pitanja. U četvrtfinalu i polufinalu Obradović i Radisavljević su ubedljivo savladali protivnike, pokazujući zavidan nivo znanja i umeća, naročito u igrama brojki i slova. Finalni meč doneo je rovovsku borbu, u kojoj je zbog težine pitanja (na nivou svetskog prvenstva, možda čak i teže) osvojen mali broj poena. Odlučilo je bukvalno poslednje pitanje, kojim je Obradović preokrenuo dotadašnje minimalno vođstvo Radisavljevića.

Prema propozicijama turnira, meč za treće mesto nije igran, a bronzane medalje podelili su Kosta Željski i Radomir Jocić. Željski je u četvrtfinalu bez većih problema pobedio Miloša Petronijevića, dok je Radomir Jocić, nakon fajterskog meča sa puno poena, uspeo da savlada Nenada Jovanovića, bolje rangiranog iz prethodna četiri takmičenja.

ČETVRTFINALE:
Marko Obradović - Aco Brajković 87:47 (autor pitanja: Kosta Željski)
Zoran Radisavljević - Dušan Ivanović 80:32 (Vladimir Krnač)
Nenad Jovanović - Radomir Jocić 79:82 (Zoran Jordanov i Zoran Radisavljević)
Kosta Željski - Miloš Petronijević 60:31 (Vladimir Krnač)

POLUFINALE:
Marko Obradović - Kosta Željski 67:47 (Radomir Jocić)
Zoran Radisavljević - Radomir Jocić 77:38 (Darko Božičković)

FINALE:
Marko Obradović - Zoran Radisavljević 29:26 (Aco Brajković)

Savez zagonetača Srbije za najbolje takmičare obezbedio je pehar, medalje, diplome, knjige i robne nagrade.

Pitanja sa takmičenja uskoro će moći da se preuzmu na sajtu SZS, kao i na kviz blogu Ace Brajkovića.

1 коментар:

Quizmaster је рекао...

Čestitke Marku na pobedi. Protiv takvog rivala treba imati i malo sreće, a mene je na kraju izneverila.

Vrlo sam zadovoljan turnirom, te se još jednom zahvaljujem svim takmičarima, autorima pitanja, gostima i našem domaćinu iz kafea. Sve u svemu, bilo je to vrlo prijatno popodne i moglo se puno toga zanimljivog čuti i naučiti.