17. 11. 2010.

NAJAVE ZA VIKEND

I ovog vikenda ima nekoliko interesantnih enigmatskih dešavanja na internetu. Na sajtu indijskih zagonetača zanimljiv test je pripremio Dejvid Milar. Biće ukupno 12 zagonetki, a svaka će sadržati neke rotirane delove. Instrukcije preuzmite ovde. Takmičenje je otvoreno 48 sati tokom subote i nedelje, a od momenta preuzimanja lozinke vreme za rešavanje je 50 minuta.

Na sajtu "Enigmatika i druge zavrzlame" u subotu se održava takmičenje u rešavanju panangramne ukrštenice pod nazivom "Jedan, ali vredan". Početak je u 20.00 časova, a vreme za rešavanje 2 sata. Više detalja saznajte ovde.

Sutra uveče počinje novembarski sudoku "headshrinker" na sajtu "Argio". Biće 12 težih sudoku zadataka, a rešavaju se jedan po jedan. Za konačni plasman računa se ukupno vreme potrebno za svih 12 zadataka. Test je otvoren do ponedeljka.

1 коментар:

Nikola Živanović је рекао...

Trebalo je da među ove najavim stavim i Susret odgonetača i zagonetača Hrvatske (SOZAH) u Vinkovcima. Iz Srbije je na ovom takmičenju bio Zoran Radisavljević, koji ima lepe vesti, pa očekujemo uskoro njegov izveštaj.