5. 11. 2010.

PRVA SRPSKA ONLAJN OPTIMIZACIJA

Na sajtu "Enigmatika i druge zavrzlame" večeras u 20.00 časova biće postavljena prva srpska logička optimizacija koja će moći da se rešava direktno na računaru. Zadatak je proći kroz šumu od tačke A do tačke B i na putu prikupiti što više lekovitog bilja. Optimizacija će biti dostupna za rešavanje narednih 7 dana.

Ovaj zadatak može da posluži i kao dobra vežba uoči 3. Otvorenog prvenstva Srbije u rešavanju optimizatora, koje će biti održano od 29. novembra do 12. decembra. Najava za ovo takmičenje postavljena je na sajtu Saveza zagonetača Srbije.

6 коментара:

Анониман је рекао...

Hi,

I want to ask something. What will be the correct score for the example? I calculated it as 124 points (69 pts from green cells, 62 pts from blue cells and -7 pts for red cells). Is it correct? Or do we count A and B as green also? Nice optimization puzzle:) Thanks...

Zafer

Анониман је рекао...

Hi again. I was talking about the example figure shown on this blog. Not the one given in the PDF file I downloaded. I want to clearify this.

Regards,

Zafer

Nikola Živanović је рекао...

I think letters A and B is also counted for the score.

Dandy је рекао...

Da li se A i B racunaju u skor? Oni nisu obelezeni ni zelenom ni plavom ni crvenom bojom pa se ne zna koliki bi bio njihov skor.

Анониман је рекао...

Mislim da se ne racunaju...vec sam slao rezultat bez AiB,i potvrdjeno mi je da je ok rezultat

Kontrolor је рекао...

Priznajem da ovo nisam precizirao, mada u bodovanju piše da se obračunavaju zelena, plava i crvena polja. Jedino može da unese zabunu kod 'samoobračuna' ali on je kontrolnog karaktera.
Inače, na forumu sajta je otvorena tema za eventualna pitanja i komentare.