25. 11. 2010.

U SREDU POČINJE LIGA REŠAVAČA 2010

Još šest dana ostalo je do početka velikog enigmatskog događaja - Lige rešavača 2010. Ovaj svojevrsni festival enigmatike trajaće 28 dana i svake večeri biće objavljeno 5 zagonetki. Ovde se upoznajte sa propozicijama takmičenja.

Domaćin prvog kola, koje će trajati od 1. do 7. decembra, biću ja, odnosno blogovi Logika i Logika 2. Samo prve večeri fajl sa zadacima biće objavljen ovde. Zbog velikog broja posetilaca iz celog sveta (od ponedeljka počinje i 3. Otvoreno prvenstvo Srbije u optimizacijama), koji zbog jezičke barijere neće moći da učestvuju u Ligi rešavača, zadaci će se od 2. do 7. decembra postavljati na blogu Logika 2. Tamo će svakodnevno biti objavljivani dnevni rezultati i tabela.

Prvih sedam dana rešenja ćete slati na adresu ligaresavaca2010@gmail.com. U drugom kolu domaćin je Branislav Nikić, u trećem Zoran Radisavljević, a u četvrtom Marko Obradović, uz asistenciju Miroslava Cvetkovića.

Pozivam sve ljubitelje enigmatike na ovim prostorima da se svih 28 dana zajedno zabavljamo rešavajući zagonetke.

4 коментара:

Марко је рекао...

То је добра идеја да се отвори нова адреса тако да онда може током целе лиге да се шаље на ту адресу, без обзира ко је домаћин.

Nikola Živanović је рекао...

Što se mene tiče, nije problem da adresu koriste i ostali domaćini ako misle da će im tako biti lakše, samo neka promene lozinku i tako se formalno zaštite od prethodnih korisnika.

Dejan Minić је рекао...

Ja se najviše plašim Nikolinih zadataka. Nadam se da će zaboraviti na sudoku, spirale i ostale logičke zavrzlame...

Nikola Živanović је рекао...

Mogu tek toliko da kažem da će biti svega što se uklapa u naziv takmičenja. Biće zadataka iz svih oblasti. Raznovrsnost mi je, uz kvalitet zagonetki, bio prvi kriterijum prilikom sastavljanja. Obećavam da neće biti strašno.