14. 2. 2011.

IZVEŠTAJ SA ZeKa TURNIRA

Završio je i joj jedan turnir: ZeKa 2011. Očito je kriza uzela svoj danak jer je na ovom turniru bilo samo 13 natjecatelja. Nakon cjelodnevnog rješavanja i nedjeljnog jutarnjeg seta poredak u kvalifikacijama bio je slijedeći:


1. Goran Vodopija 813 bodova
2. Marko Obradović 635 bodova
3. Sanda Reić Tomaš 570 bodova
4. Bojana Vojnović 531 bod
5. Dalibor Grđan - Grga 508 bodova

U nedjelju je uslijedilo finale u kojem su finalisti jedni drugima birali zadatke i iako je poredak nakon finala ostao isti kao u kvalifikacijama finale se pokazalo vrlo zanimljivim i neizvjesnim barem u borbi za poredak od drugog do petog mjesta, jer su preostalih četvoro natjecatelja svi bili na posljednjem zadatku nakon Goranove pobjede.

Dodatni začin na ZeKa turnirima je Sherlock Holmes igra kojeg je ove godine radio Grga, a u toj igri pobjedio je Marko Obradović i njegov je zadatak iduće godine raditi Sherlocka.

Zadatke za ovo natjecanje radila je organizatorica Zrinka Kokot uz pomoć Serkana Yureklija iz Turske, a kontrolu svih zadataka napravio je Nikola Živanović.

Nadam se da će na idućem ZeKa turniru, 2012. godine, biti više natjecatelja, pogotovo zato što će svjetsko prvenstvo 2012. biti u Hrvatskoj i zadatke za to prvenstvo će, između ostalih, raditi i Zrinka i Goran.

Zrinka

Нема коментара: