30. 5. 2011.

PENTOMINA OP-SA-SA

Pentomina su se opet uhvatila u kolo, a ovog puta najbolje sam ga odigrao ja. Nisu baš tako česti trenuci kada na najjačem takmičenju u optimizacijama pored mog imena i prezimena na kraju stoji broj 1 i zbog toga mi pričinjavaju posebno zadovoljstvo. Desilo se to samo jednom pre oko dve godine sa poker preskakalicom.

Podseća li ovo moje rešenje malo na Betty Boop?

3 коментара:

Luka је рекао...

Čestitke iz Splita za pobjedu u optimizacijama.

Zahvaljujem se na pomoći pri kontroli zadataka za DO 2011. Naziv DALMACIJA OPEN trebali bi izmjeniti u DAMEN OPEN, obzirom da su nedolazak ponajboljih Gorana, Grge, Andreja, te Vaših Marka i Bojane, najbolje iskoristile dame, te postolje izgleda ovako:
1. Zrinka Kokot
2. Sanda Reić Tomaš
3. katarina Cvenić

PS: Na Jovanovom optimizeru je osvojeno 408 bodova.

Milovan Kovačević је рекао...

Čestitam!!

Kao i uvek, bio si brz u startu, a ovoga puta i brži od nas u finišu.

Interesantno je da je Markus Roth našao veliko kolo 3 boda vrednije od naših, a koje se može uklopiti sa malim kolom. Nisam odustajao od traženja, ali nisam ni bio blizu ove mogućnosti.

Nikola Živanović је рекао...

Bravo za dame!

Da, Markus je propustio priliku, a izgleda da je to malo psihološki. Kad dugo stoji najbolji rezultat svi misle da je to maksimum. Možda se ovo njegovo veliko kolo moglo još malo rastegnuti.

Inače, bilo je još jedno rešenje sa 445 za veliko kolo, da se s desne strane umesto I spušta L, pa na njega X, pa F, I itd, ali nikako nisam uspevao da dobijem više.

Na mestu gde je sada X, probao sam da stavim U i da uhvatim tu sedmicu. Dobijam više, ali kvarim dole i nije išlo. Lako sam našao mali loop i tu sam bio siguran da je ovo 100% najbolje jer se lako uoči ovaj niz velikih brojeva. Šteta za Markusa.