7. 11. 2011.

VRHUNAC SEZONE

Došlo je vreme da se uberu plodovi napornog rada. Kao vredni mrav u onoj basni sa cvrčkom muzikantom, cele godine vežbao sam logičke zadatke za trenutke koji dolaze. Od prvog dana 2011. godine nije bilo ni jednog jedinog dana da nisam uradio bar dva zadatka, a dešavalo se da dnevno pređem i po stotinu. Nisam brojao, ali po nekim mojim računicama, u prethodnih deset meseci rešio sam između 7.000 i 8.000 raznoraznih logičkih zadataka, dok je ranijih godina znalo proći i po nedelju-dve da ih ni ne pipnem. To bi trebalo da donese rezultate.

Juče je počelo 6. svetsko sudoku prvenstvo, a danas kreće i takmičarski deo. Ove redove napisao sam nekoliko dana pre odlaska u Mađarsku ne želeći da stvaram bilo kakvu vrstu euforije ili pritiska, pre svega na sebe samog. Zato ovog puta neću pisati ni dnevne izveštaje. Ne krijem da mi je cilj sam svetski vrh, a konkurencija nikad nije bila jača. Šta će biti - videćemo!

8 коментара:

Kontrolor је рекао...

Srećno majstore, kako tebi tako i čitavoj ekipi!

Анониман је рекао...

Srecno i da se vratis sa medaljom.

Zoki1963

Kontrolor је рекао...

Mi se ipak nadamo nekom izveštajčiću :)

cryptoman је рекао...

sretno bilo!

Анониман је рекао...

Честитка за постигнути пласман и велики поздрав из Новог Сада!

Софија Нецин

Quizmaster је рекао...

Čestitam, Nikola, dva finala su sjajan rezultat iako sigurno nisi zadovoljan što nije osvojena medalja. Verujem da i ona mora doći kad-tad ako budeš održavao formu.

Анониман је рекао...

Evo odmah po povratku sa prvenstva mogu reci da je ovo stvarno bio vrhunac sezone za Nikolu. Uzeo je 7 mesto u pojedinacnoj konkurenciji i na WSC i na WPC. Uz malo vise srece na WPC tokom finala mogao je i u prvih 5, ali jedna mala greska je dala dovoljno vremena ostalim majstorima logike. Kao tim smo uzeli 7 mesto na WSC a 10 na WPC cime moramo biti zadovoljni, jer je konkurencija bila jaca nego ikad (sto bi rekao Djole "stizu neki novi klinci"). Takodje meni je ovo bio prvi zvanicni nastup i za tako nesto licno sam zadovoljan svojim rezultatom, narocito na sudoku prvenstvu. Na logickom prvenstvu smatram da sam mogao i bolje, ali malo trema, zatim veliki broj raznovrsnih zadataka, kao i trik zadaci i nazivi setova koje su smislili domacini ucinili su svoje. Na kraju samo mogu da kazem Svaka cast majstore! i siguran sam da u naredne dve tri godine ce stici najzad i medalja kao nagrada.
Sto se tice broja zadataka mislim da ni ja nisam ispod cifre od uradjenih 6000 zadataka u ovoj godini.
Zorant

Nikola Živanović је рекао...

Hvala vam na čestitkama i uopšte na interesovanju. Narednih dana kad uhvatim više vremena nastojaću da napišem nešto više o tome kako je bilo i tako vam se odužim.