27. 12. 2011.

NFL FANTASY ŠAMPION ZA 2011. GODINU

Ovih dana osvojio sam još tri pehara, doduše virtuelna. Prošle noći na spektakularan način završena je sezona NFL Fantasy 2011. U finalu svoje lige pobedio sam Devina iz Floride (dleech1990). Bilo je napeto do poslednjeg minuta poslednje utakmice, kao da sam sinoć ja bio na terenu!

Da pokušam ukratko da predstavim ovu vrstu zabave. Svako ko se prijavi za NFL Fantasy dobija svoju ligu, ukupno 10 timova. Na početku lige igrači se biraju na draftu. Tim se formira na osnovu sastavljene liste želja. U svakom meču pravi NFL igrači donose onoliko poena koliki je njihov učinak bio na terenu. Na primer, za svakih pretrčanih 10 jardi dobija se 1 poen, za tačdaun trčanjem ili hvatanjem 6 itd. Na kraju se sve sabira, pobeđuje onaj ko ima više poena.

Završnica lige je bila dramatična. Nakon odigranih nedeljnih utakmica imam 17 bodova prednosti u odnosu na Devina, ali on u svom sastavu ima poslednjeg aduta - kvoterbeka Drua Brisa koji u mandej najt utakmici između njegovih Nju Orleans Sejntsa i Atlante Falkonsa juri rekord slavnog Dena Marina po broju pas jardi u jednoj sezoni. Među mojim starterima još je ostao univerzalac "Svetaca" Deron Sprouls. Bris je već u prve dve četvrtine nadoknadio Devinov zaostatak, a do rekorda ga je delilo još malo. I sad ide neverovatni završetak utakmice.











Jutros oko pola 6 po našem vremenu, na dva i po minuta pre kraja utakmice u Nju Orleansu, pas sjajnog kvotera završava tačdaunom u rukama - Sproulsa! Još 6 poena za moj tim, plus nešto malo za osvojene jarde. Da je igrom slučaja bilo ko drugi uhvatio ovu loptu, ja bih najverovatnije izgubio finale.

Imao sam sreću da na svom rusteru imam mnoge NFL zvezde, pre svih kvoterbeka šampiona Grin Beja Arona Rodžersa, najboljeg trkača sezone Lašona Mekoja, prvu hvatačku opciju mog favorita Toma Brejdija - Vesa Velkera, tajtenda godine Roba Gronkovskog, najboljeg kikera Dejvida Ekersa... Uskoro kreće i nagradni NFL Playoff Fantasy. Svi igrači, a očekuje se da ih bude više od pola miliona, vodiće se na jedinstvenoj tabeli. Sistem će, dakle, biti malo drugačij, ali cilj ostaje isti.

11 коментара:

Анониман је рекао...

Neka ti je sretno osvajanje NFL Championata, iako je pehar virtuelni, kao i ostala dva.
Zao mi je shto smo se malo otudjili, jer ima vrlo malo promena na tvojem blogu.
Naravno da ima i mnogo drugih, bitnijih, stvari u zivotu osim bloga.
Petpar55

Milovan Kovačević је рекао...

.
Čestitam na svim uspesima na širokom polju raznovrsnih aktivnosti i da ti 2012. donese još više uspeha i radosti.

Nadam se da će ove stranice i nadalje biti bogate informacijama kao i izveštajima o svetski vrednim rezultatima.

Sinisa је рекао...

Danas pravim playoff fantasy tim... tako da ce ponedeljak u firmi biti rezervisan za nfl diskusije (iliti: O cemu vas dvojica pricate celo jutro, nista vas ne razumem!)
I cestitke za osvojenu ligu!

Nikola Živanović је рекао...

Super je krenulo. Ceo tim u narednom kolu sam sačuvao za x2, plus 82 poena na startu. Trenutno pozicija 365.782, ali množiće se...

rimodech је рекао...

eh, tako mi i treba, kad ne citam pravila pre nego sto pocnem da se igram. sad tek vidim ovaj deo o dupliranju poena i o tome da se mogao izabrati i igrac iz tima koji je propustio wild card weekend 8-)

trojica su mi donela 92 poena, a svi ostali zajedno 29. odbrana pitsburga me cak oterala u minus! nek' su ispali, da mi se ne dupliraju negativni poeni :). petoricu mogu da ponovim, al' je mozda bolje da na vreme promenim jos nekog, mcgahee-a recimo, razocarao me nocas...

s navijacke strane gledano, trocetvrtinski uspeh. samo je atlanta uprskala stvar, a ostali su mi ispunili zelju. posebno denver. nije mi zao sto nisam spavao citav vikend i sto sad ne vidim na oci...

Nikola Živanović је рекао...

Da, tu lekciju o dupliranju poena sam i ja naučio :)

Moj tim sastavljen je od igrača Baltimora i Nju Orleansa, to je moj nenavijački tip za superbol, pa ako prođu biće i plasman dobar.

Nikola Živanović је рекао...

Još jedan besani vikend. U ovom kolu 254 poena, ali samo tri pika su ostala za x3. Navijački je super prošlo, Patriote idu dalje!

rimodech је рекао...

ciju ja odbranu odaberem, oni su zavrsili karijeru... ponovo negativni poeni, ovog puta zbog pekersa. jedino sam za njih bio siguran da ce proci dalje, pa sam ih odabrao zbog dupliranja u narednom kolu, kad ono -4. ukupno 222 poena ovog vikenda, ali je katastrofa sto imam jednog jedinog za x2 (gronkovskog) i sve ostale prvi put.
narednog vikenda nemam ni za koga da navijam. zao mi je sto mora da otpadne ili baltimor ili patriote, ali zato bar nemam dileme za super bowl.

rimodech је рекао...

pregledao sam malo posebne lige koje formiraju ljudi na nfl sajtu i pronasao da postoji 'NFL Serbia'. prikljucio sam se i odmah izbio na drugo mesto! razlog je vrlo jednostavan: do sada ih je bilo cetvoro, a ja sam peti ucesnik :). da ne spominjem kako jedan ucesnik nije ni birao svoj tim, jer ima nula poena :)))

Nikola Živanović је рекао...

Zanimljivo :)

Ovde je glavni cilj bio predvideti učesnike velikog finala jer se tako može osvojiti najveći broj poena. Moj kolega je lane izabrao skoro sve iz Grin Beja i bio na kraju 30.000 i neki, a ove godine ima tenutno ima još jednu nulu viška. Ja sam predviđao da će u superbolu igrati Baltimor (jer moj NE ima katastrofalnu odbranu) i Nju Orleans, pa sam odabrao sve igrače iz ova dva tima, ali ništa od toga. Sad sam patriota do kraja.

Nikola Živanović је рекао...

Eto i mene u društvu.