6. 6. 2012.

ZAGREB OPEN 2012.

Upravni odbor Hrvatskog Logičkog Saveza (HLS) odlučio je ove godine zamijeniti termine održavanja DO 2012 i ZO 2012, tako da je turnir Dalmacija Open prebačen za jesenski termin, a Zagreb Open se održao od 01. - 03. lipnja 2012. godine u Zagrebu. Ovo je bio pravi međunarodni turnir, obzirom da su osim gostiju iz Srbije Bojane, Marka i Rade, i autori bili iz raznih zemalja. Uz Valtera Kvalića, Petra Štambuka i Luku Pavičića, zadatke su pripremili: Riad Khanmagomedov (Rusija), Serkan Yurekli (Turska), Bram de Laat (Nizozemska), Deb Mohanty (Indija), Palmer Mebane, Thomas Snyder (SAD) i Nikola Živanović (Srbija), koji je već po tradiciji bio i supervizor zadataka.

Tijekom subote i nedjelje, rješavalo se sedam setova i dva brzinca, a bez uobičajenog finala. Izostanak najboljeg hrvatskog logičara Gorana Vodopije, iskoristila je Zrinka Kokot osvojivši prvo mjesto sa 717 bodova, ispred Marka Obradovića sa 647 bodova i Bojane Vojnović sa 610 bodova, a četvrto i peto mjesto zauzeli su Sanda Reić Tomaš i Dalibor Grđan (Grga). Potom slijedi ujednačena grupa logičara od 6. – 11. mjesta Petar Štambuk, Rade Goljović, Katarina Cvenić, Krešimir Stracenski i Siniša Boras, sa osvojenih 393 - 371 bodova, dakle svega 22 boda razlike. Dvoje novajlija Zrinka Karačić  i Tomislav Čukelj, zauzeli su 12. i 13. mjesto, no obzirom da je ovo njima prvo natjecanje ovoga tipa, njihovo vrijeme tek dolazi.

Prema tablici redoslijeda HLS-a za logičku godinu 2011./2012., prvo mjesto je osvojila Zrinka Kokot s 816 bodova, drugi je Goran Vodopija sa 744 boda i trećeplasirana je Sanda Reić Tomaš sa 672 boda. Obzirom da će dosadašnji reprezentativci sudjelovati u organizaciji XXI. WPC i VII. WSC, ovogodišnji rezultati su samo stvar prestiža i kontinuiteta, a odabir reprezentacije Hrvtaske izvršit će se na predstojećim kvalifikacijama od 16. i 17. lipnja u Hotelu Uvala Scott, gdje će se u listopadu održati svjetska prvenstva u logici i sudoku.

Luka Pavičić

Нема коментара: