2. 11. 2010.

NOVA INTERNET TAKMIČENJA

Nema odmora za zagonetače! Utisci sa svetskog logičkog prvenstva još se nisu slegli, a već ovog vikenda na internetu se pripremaju nova takmičenja. U subotu i nedelju održava se prvo sudoku prvenstvo Velike Britanije. Instrukcije možete preuzeti ovde.

Biće ukupno 14 zadataka. Svi tipovi sudokua su poznati, a vreme za rešavanje je 2 sata. Za ovo takmičenje morate biti registrovani. Sva uputstva imate u fajlu sa instrukcijama.

Na sajtu nemačkih zagonetača ovog vikenda održava se zanimljivo takmičenje u samo jednoj vrsti logičkih problema - ogradama. Pripremljeno je čak 20 varijanti ove zagonetke. I ovde se u rešavanje možete uključiti u bilo koje vreme, a za test na raspolaganju imate 2 i po sata. Branko se i ovog puta potrudio pa je napravio prevod teksta koji možete da preuzmete ovde.

Centralni događaj ovog vikenda u Srbiji je 6. državno prvenstvo u kvizovci, koje će biti održano u subotu i nedelju u Beogradu. Prijave su u toku. Dolazak treba da potvrdite najkasnije do petka uveče na mejl zoradis@eunet.rs ili na telefon 064/297-3582.

I još jedno obaveštenje. Na sajtu Mirovne grupe "Oaza" Jovan Nedić napisao je tekst o nastupu srpskih logičara na svetskom prvenstvu u Poljskoj.

1 коментар:

Jovan Nedić је рекао...

Sada su u članak na sajtu Mirovne grupe Oaza o svjetskom prvenstvu u logičkim zagonetkama ubačene i slike hrvatskih logičara. zato ga pogledajte ponovo: http://www.oaza-bm.hr//index.php?option=com_content&task=view&id=791