30. 10. 2008.

RAPORT IZ MINSKA - 30.10.

Prva vest za vecerasnji raport iz Minska nije dobra. Srbija nije dobila kandidaturu za svetsko logicko prvenstvo 2010. godine. Jedini protivkandidat bila je Poljska, a glasanje je bilo izuzetno neizvesno. U prvom krugu glasanja bilo je 8:8 pa se moralo na ponovno glasanje. Ni u drugom krugu nije bilo pobednika - 9:9. Tek u trecem krugu pala je odluka. Kapiteni koji su se takmicili pozvani su da glasaju i Poljska je pobedila 12:10. Navodno, glavni razlog zbog kojeg smo izgubili (ili bolje receno nismo dobili) kandidaturu su vize, pa vecina zemalja Evropske unije najverovatnije zbog toga nije htela da glasa za Srbiju.

Organizaciju svetskog sudoku prvenstva 2010. godine dobile su Sjedinjene Americke Drzave, grad Filadelfija. Kina je bila jedini protivkandidat, ali je Bord svetske zagonetacke federacije odlucio da SAD dobije trku bez glasanja.

Danasnji takmicarski program bio je izuzetno naporan, a posto rezultati nece biti objavljeni do kasno u noc ili tek ujutro, svi smo u neizvesnosti. Posle prvog dana bio sam 14. i stvarno ne znam da li sam usao u finale ili ne. S obzirom na to kako sam uradio, bicu na granici. Predstoji besana noc. Ekipa je posle prvog dana bila 8. i za korak ispred Hrvata koji su bili deveti. Kako stvari stoje, na kraju cemo biti bolji od njih i mozda ostati osmi, ali u prvih 10 skoro sigurno.

Ako je junak srpske ekipe juce bio Marko, danas je to svakako Ceda, koji je imao najbolju strategiju za timske setove, koje smo “rasturili” i na kojima smo uzeli bonus i osvojili veliki broj bodova.

Danasnji zadaci, kao i jucerasnji bili su izvanredni. Sveukupno, ovo su mozda i najbolji zadaci od kako postoje logicka takmicenja. Prvi danasnji set bio je sprint – 17 laksih zadataka za pola sata, ja sam uradio 15, svi ostali 8-9. Drugi set je bio raznovrsni, ponovo oko 25 zadataka za 2 sata. Od mogucih 400 bodova uzeo sam oko 260 sto mislim da je mnogo s obzirom na tezinu zadataka. Ostali su oko 140, jedino je Dragan podbacio sa oko 75 bodova.

Treci set bio je timski. Dobili smo 30 drvenih delova i trebalo je od toga da sastavimo 5 dijamanata. Zahvaljujuci Cedinoj odlicnoj strategiji uspeli smo da sklopimo 4 i pobegnemo konkurenciji za 150 bodova. Sledeci timski set sastojao se od 2 zadatka. U jednom je trebalo posloziti hronoloski tridesetak fotografija uradjenih s vrha naseg hotela. Ceda i Marko su to uradili bez po muke. Drugi zadatak bio je znatno komplikovaniji. Trebalo je posloziti lanac od 17 gradova domacina svetskih prvenstava na plocu tako da se isti grad ne ponovi dva puta. Ceda i Dragan su uzeli stvar u svoje ruke i zavrsili ga. Drugi smo predali test, sto znaci da nas ceka 400 plus dosta bonus poena, a oni koji nisu uradili mogli su da dobiju maksimum 200 ili 275 bodova.

Peti set sastojao se od 6 zadataka iz kojih su bili izbaceni brojevi, a umesto njih stavljena slova, a u poslednjem setu slagale su se karte. Oba seta su bila izuzetno teska i uzeo sam jako malo bodova, ali ni drugi nisu bas briljirali pa se nadam da ce stvorene zalihe bodova biti dovoljne za finale. Rezultate cemo znati kasno nocas, a mozda cak i sutra ujutro, tako da ne znam kada cu moci da ih saopstim, ali sutra svakako. Finale pocinje u 10 sati, a jos se ne zna hoce li u njemu po prvi put biti jedan Srbin.

Od cele ekipe veliko HVALA svima na podrsci!!!

2 коментара:

Milovan Kovačević је рекао...

Veliko hvala za detaljne informacije. Na celom internetu nema ni slova o rezultatima na wpc2008 za nas gladne :) Ako ubacis jos podataka o rezultatima drugih ekipa, bices definitivno najcitaniji.

Sve najbolje u nastavku !

Анониман је рекао...

Podrska se nastavlja, pa sta god uradili

NAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASINAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASI NAPRED NASI
Citamo i navijamo. Slavko