23. 8. 2009.

ZAVRŠENA ENIGMATSKA KOLONIJA

Lep enigmatski vikend u Somboru. Jedanaesti put održana je Enigmatska kolonija koja je okupila učesnike iz Beograda, Novog Sada, Belog Manastira, Bjelovara, Kikinde, Srbobrana i još nekoliko gradova, naravno uz domaćine iz Sombora.

Kao i prošle godine, proglašen sam za najuspešnijeg učesnika kolonije. Evo i rezultata. Prvog dana održano je takmičenje u rešavanju zagonetki. Plasman je sledeći:

1. Nikola Živanović, Sombor - 170 (od mogućih 180 bodova)
2. Milutin Tepšić, Kljajićevo - 154
3. Slavko Bovan, Kikinda - 150

U disciplini naslovnih anagrama prethodnih godina nastalo je nekoliko briljantnih radova. I ove godine bilo je kvalitetnih anagrama, a ovo su tri najbolja:

1. Nikola Živanović - GLE, BIO SAVRŠEN U TRCI! - (naslov: BOLT RUŠI SVE GRANICE)
2. Mirko Rančić, Sombor - A IZNELI SU NARODE IZ KRIZE! - (naslov: RUSI I KINEZI DOLAZE, ZAR NE)
3. Sofija Necin, Novi Sad - REŽIRATE I LSD? - (naslov: TRAŽI SE DILER)

Blic takmičenje u sastavljanju anagrama od teme KAFE KLUB FIJAKER donelo je dobre radove uprkos lošoj kombinaciji slova. Autori tri najbolja rada su:

1. Milan Milin, Srbobran - KAJ BI FUFE KRKALE?
2. Nikola Živanović - UF, JAK BIFE! KLAKER!
3. Milutin Tepšić - BIFE JE KUL! FRKA KA...

Na turniru u super-kvizovci učestvovalo je 8 takmičara. Igralo se sedam kola po bergerovom sistemu (svako sa svakim). Konačna tabela izgleda ovako:

1. Milan Sečujski -13 bodova (6-1-0)
2. Slavko Bovan - 12 (6-0-1)
3. Nikola Živanović - 10 (5-0-2)
4-6. Milutin Tepšić - 6 (3-0-4)
4-6. Željko Dimović - 6 (3-0-4)
4-6. Mirko Rančić - 6 (3-0-4)
7. Jovan Vuković - 2 (1-0-6)
8. Željko Prvanov - 1 (0-1-6)

Pobednik prvog turnira u super kvizovci Milan Sečujski iz Novog Sada šest partija rešio je u svoju korist, a jednu je odigrao nerešeno (23:23), i to protiv poslednjeg na tabeli Prvanova. Najbolji rezultat turnira je moje ostvarenje u partiji protiv Prvanova (142 poena), što je bila i jedina „stotka“ na turniru. Inače, sudija turnira Jovan Nedić priznavao je sve reči građene od prefiksa, pa su se tako provukle i „supercrv“, „megavest“, „neobalina“ i slične.

Održano je i mini logičko takmičenje, a pobedio je Sečujski ispred Tepšića i Bovana.

10 коментара:

Анониман је рекао...

Opet drugi odnose slike somborskih slikara, a moji zidovi vape za njima (slikama). Doduse, dobro mi je kazao moj drug Milutin (prva klupa do vrata) da treba malo vise da se potrudim. Mlad sam (i prespektivan). Treba jos da ucim.
Sad malo ozbiljnosti (sto se i ocekuje od sijede glave). Jos jedna javna cestitka Nikoli i Milanu, pohvala Zeljku i ostalim organizatorima, zahvalnost svim ucesnicima na prijatnom druzenju i poziv onima koji su opravdano izostali s ove kolonije da dodju na dvanaestu.

rimodech је рекао...

cestitke najboljima, i svim ostalima, naravno...

ali... 'neobalina'?!?!?!?! mis'im stvaaaarno :)))))
'ne-obalina'? ili 'neo-balina'? eto zasto ja nikad necu moci da igram nijednu varijantu kvizovke... :)

Анониман је рекао...

Gdje mi nestade komentar? Sad moram ponovo!
NEOBALICA je moja egzibicija. Na po;etku je re;eno da ce se priznati sve rijeci sa negacijom NE, ali i sve rijeci sa drugim prefiksima, SUPER, EKSTRA, MEGA...
Kod neobalice sam imao 7-8 "normalnih" pojmova ali sam morao da uzmem minut kazne od mog druga Milutina.
Drugi moj biser je SUPERCRV sto je sudija, naravno, prihvatio. kasnije sam se dosjetio da postoji nekakav supercrv za koji bi kompjuterasi trebalo da znaju.
Dakle supercrv postoji, a neobalica ne postoji niti ce postojati osim u nasim igrarijama. Najvaznije je da je veselo!!!

Nikola Živanović је рекао...

Da, neobalica. Ja sam u tom trenutku bio udubljen u moju partiju, samo sam čuo metež sa strane. Inače, MEGAVEST je moj biser.

Анониман је рекао...

Megavest je OK.
Na primer MEGAVEST ce biti vest da su novinari u Kikindskim novinama dobili februarsku platu!!! Ako je dobiju kako ocekujemo, u oktobru, onda ce to biti obicna vest. SUPERMEGAVEST bi bila vest da su novinari Kikindskih novina dobili sve zaostale plate.
MEGAERO.

Nikola Živanović је рекао...

Na ovom turniru kad si imao ispred sebe slova za prefiks mogao si šta si hteo. Meni je baš krivo što mi nije prošla devetka SESIJASTE, u obliku sesije.

Quizmaster је рекао...

Lepa zabavica. Što se mene tiče...

NAKANTAJTE KLAN ESS-a, OGADIO MI JE! (Jedanaesta enigmatska kolonija)

Nikola Živanović је рекао...

Malo smo se šalili na koloniji pa je od MINI-KVIZOVKA ispalo KIVNI VAM ZOKI, a od SUPER-KVIZOVKA uz jednu izmenu ZOKI SVE UPRSKA.

Анониман је рекао...

Šala šalu stiže :)

Jovan Nedić је рекао...

Sve moje slike s 11. enigmatske kolonije u Somboru nalaze se na adresi: http://picasaweb.google.com/Enigmogalerija/11EnigmatskaKolonija#
Ne znam kako u ovom komentaru postaviti link na tu adresu pa molim da to uradi vlasnik bloga.