17. 1. 2010.

ARIMATSU ISPRED ONDROUŠEKA I ĆERANIĆA

Japanac Taro Arimatsu pobednik je drugog preliminarnog takmičenja za peto prvenstvo Srbije u rešavanju sudokua. Jedan bod više imao je od drugoplasiranog Jakuba Ondroušeka iz Češke, a dva više od našeg Branka Ćeranića. Drugi najbolji predstavnik Srbije je Marija Jovanović, a treći Dragan Stojanović.

Učestvovalo je 34 takmičara iz 13 zemalja. Tabelu sa rezultatima možete pogledati na sajtu Saveza zagonetača Srbije. Naredne nedelje biće održano treće pripremno takmičenje, a autor zadataka biće Branko Ćeranić.

Peto sudoku prvenstvo Srbije u organizaciji Saveza zagonetača Srbije biće održano u nedelju, 31. januara u Gimnaziji "Uroš Predić" u Pančevu, sa početkom u 9.00 časova. Primeri zadataka za ovo takmičenje biće objavljeni 24. januara na sajtu SZS. Petoro najboljih takmičara obezbediće plasman na svetsko sudoku prvenstvo koje se održava od 29. aprila do 2. maja u Filadelfiji.

10 коментара:

Nikola Živanović је рекао...

Hvala Zrinki Kokot i Luki Pavičiću na kontroli zadataka i uočenoj greški. Nismo se obrukali zahvaljujući tome.

Serkan је рекао...

Hi Nikola,

Thank you very much for a nice competition.

Some puzzles are really hard, some of them were solved easily. In the last 15 minutes i had to make a decision which one i can solve. During the competition i tried the Snail, but i did a mistake, and i couldnt solve. I chose that because of familiar, or i thought easy. But i did same mistake in my every movement, i didnt place one digit sequence. So i spent my time. I think it is important to know which you can solve, which you cannot solve, i guess it is experience:)

Thank you very much you and Marko for a nice competition, great sudoku puzzles.

Serkan

Nikola Živanović је рекао...

Hvala, neki zadaci su stvarno bili veoma teški.

A gde je Giša bio danas?

Nikola Živanović је рекао...

Da li ste primetili i treću reč u trećoj koloni PODVRTANE?

Giša је рекао...

Ja generalno imam problem sa ovim takmičenjima, jer kući nemam ispravan printer, ali šta je-tu je.

Ja ću Serkanu poslati moja rješenja danas-sutra, tako da mi nastavljamo naše takmičenje :))

Раде Гољовић је рекао...

Ја немам штампач уопште... Али зато имам фантастичан блок и фломастере... И ради, бре!

Serkan је рекао...

Nikola, what does it mean "PODVRTANE"?

My brother you should buy a nice printer as soon as possible (as you said), because you miss some nice competitions:)

Nikola, i have seen Taro's comment about Snail. I have already known why i didnt solve the puzzle. i spent about 15-18 minutes for this puzzle:) After the contest i kept time for Calculoku, and i solved about ten minutes with helping calculator:) I had to chose calculoku:)

Anyway that was the nice competition.

Best

Nikola Živanović је рекао...

Ne mogu baš precizno prevesti tu reč. To je pridev koji označava nešto što je podvrtano, kao npr. zasukan rukav ili zavrtan šraf. Ali zgodno je da se uklopila.

Baš se glupa greška potkrala u spirali i desilo se da je nismo primetili ni ja, ni Marko, ni naši kontrolori, ali ni neki takmičari poput Branka koji su uspešno rešili zadatak. Siguran sam da u nedelju neće biti takvih propusta.

Раде Гољовић је рекао...

Каква грешка? Да знамо и ми што је нисмо видели...

Nikola Živanović је рекао...

Jedna sekvenca u spirali nije bila navedena ispod. Primetićeš i sam koja.